ZETApress

hírportál

30. Vivicittá a hétvégén

Vivicittá a fővárosbanMár csak öt nap, és elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a Telekom Vivicittá, amelyet 30. alkalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban. Az idei programhoz ? immár hagyományosan ? az FMK is csatlakozik jótékonysági felhívásukkal.

A 30. évi jubileumi futás ? először a Telekom Vivicittá történetében ? kétnaposra bővül, a rajt és a cél helyszíne viszont nem változik: az április 18-án és 19-én megrendezendő futamok a korábban megszokott margitszigeti helyszínről indulnak. A várhatóan rekordszámú ? összesen 25 ezer ? indulót megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (2,5 km), 3 fős váltó (3×2 km), Családi Futás (700 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km). Érdekesség, hogy a félmaratoni távon már két héttel a start előtt ? 8500 futó nevezése után ? lezárult a regisztráció.

A kétnapos futófesztiválon a gyerekeket a Telekom okos-digitális játszótere várja, ahol szüleikkel együtt kipróbálhatják a legújabb okos-eszközöket, digitális világgal kapcsolatos teszteket oldhatnak meg, készségfejlesztő applikációkkal ismerkedhetnek meg és többféle logikai játékkal is játszhatnak ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón az angyalföldi Carl Lutz rakparton álló Vogue hajón.

Az eseményhez idén is csatlakozik a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) több szerkesztőségi munkatársa, hogy részvételükkel, különböző versenytávok teljesítésével felhívják a figyelmet gyermekeink, a jövő generációja testi és lelki egészségének megóvására, miközben együtt népszerűsítik a mozgást, a futósportot. A Telekom Vivicittá városvédő futás idén Nyíregyházára és Pécsre is ellátogat április 25-én és 26-án: a futás szerelmesei 2,8 kilométert futhatnak a városok legszebb belvárosi részein.

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá ? Éljen a város! Szeresd a várost! A mozgalomhoz hamarosan olyan metropolisok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át. A Telekom immár tizennyolcadik alkalommal áll névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gazdagréti bringás-futás | ZETApress

Szóljon hozzá!