ZETApress

hírportál

A Sport Legyen a Tied!

A Sport Legyen a Tied!Az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel együttműködve elindította A Sport Legyen a Tied! Programot, amelynek kiemelt célja az ifjúság sportolási hajlandóságának növelése ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában.

Ép testben, ép lélek lenne kívánatos! ? idézte Simicskó István az eredeti latin mondást, ugyanakkor aláhúzta, tenni is kell azért, hogy mindez megvalósuljon. Ismertette: A Sport Legyen a Tied! Program keretében országszerte kerülnek megrendezésre sportágakat bemutató események, illetve a köznevelési intézményekben a helyi sportlehetőségeket népszerűsítő programok. Számos iskola részesül térítésmentesen a mindennapos iskolai testnevelés keretében is használható sporteszközcsomagokban. A sportbarát kormány továbbra is kész tenni gyermekeink és egy egészségesebb társadalom jövőjéért, a mostani programmal lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy minél több sportággal ismerkedjenek meg. A sportért felelős államtitkár arról is szólt, hogy a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen indított program az ország egészét lefedve, több száz iskolát érint.

Pölöskei Gáborné, az EMMI köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára elmondta: A Sport legyen a Tied! Program egy komplex, modell értékű kezdeményezés, mely a szövetségek és az ágazatok széles együttműködésével jelentős fejlesztéseket eredményez. Pölöskeiné hozzátette, a sportoláshoz a helyszín ? a tornaterem, a pálya ? nem elég, a szükséges tartalom, például eszközök is kellenek, sőt az azok használatához elengedhetetlen tudást is biztosítani kell! A most induló program mindezt együtt nyújtja, ráadásul olyan sportágakat fogad az iskola falai közé, melyek eddig csak egyesületi keretek között léteztek.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy az MDSZ koordinálhatja a program megvalósulását, ezáltal lehetőséget teremthet egyre több gyermek sportolására. A központi koordinációval megvalósuló Program egyedi módon segíti a gyerekek sportágválasztását, hiszen a sportágak bemutatása a köznevelési intézményekben történik, a helyi sportági kínálat és kereslet összekapcsolásával. Az ötszázmillió forintból megvalósuló iskolai sporteszközállomány fejlesztés hozzájárul az iskoláskorú gyerekek sporttevékenységéhez.

A program első lépéseként húsz nagyvárosban tartanak majd sportbemutató rendezvényeket, június 3-án szerdáig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen. Ezeken a rendezvényeken a 16 kiemelt sportág, a látvány csapatsportágak és a tollaslabda országos és helyi képviselői, valamint szakosztályai tarthatnak bemutatót. Az első állomás április 16-án, jövő csütörtökön Pécsett lesz.

Szóljon hozzá!