ZETApress

hírportál

Hoki Gála vb előtt

Hoki Gála 2015 a TüskecsarnokbanBoldogok vagyunk, hogy a hétvégén a Tüskecsarnokkal újabb helyszín kapcsolódik be a magyar hoki vérkeringésébe! ? mondta Kovács Csaba szakmai alelnök az A38-as hajó fedélzetén tartott sajtótájékoztatón. ? A Hoki Gála első mérkőzésére már minden jegy elkelt, reméljük szűknek bizonyul a csarnok a vasárnapi meccsen is! ? tette hozzá a szakvezető.

A mieink április 10-én pénteken az osztrákokat, két nappal később 17 órakor a szlovénokat látják vendégül. Mindkét ellenfelünk a világ 16 legjobb csapata között, az A-csoportban szerepel a világbajnokságon. A hétvégi meccsek jelentik a főpróbát az április19-ike és 26-ika között Krakkóban sorra kerülő divízió 1/A világbajnokságra, ahol sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a Lengyelország ellen mérkőznek legjobbjaink ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Az esélyeket illetően Kovács Csaba úgy fogalmazott, hogy a bennmaradás minimális elvárás a mieinkkel szemben és mivel a világranglistán 19-ikek vagyunk, dobogóra várja az együttest. Titokban persze mindenki a csodában reménykedik, azaz hogy 2009 után jövőre ismét az A-csoportban játszhatunk. ? Csapatként kell nagyot alkotnunk. Minden találkozón úgy kell jégre lépnünk, hogy nyerni akarunk. Nem fordulhat elő még egyszer az, az ami tavaly, amikor Szlovéniának és Ukrajnának sem tudtunk gólt ütni! ? mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

? A magyar hoki fejlődését bizonyítja, hogy míg korábban gyakorlatilag csak a Fehérvár és a Dunaújváros adott játékosokat a válogatottba, most igen széles körből válogathat a szakvezető ? mondta Tokaji Viktor csapatkapitány. A két korábbi fellegváron kívül Miskolcról, Debrecenből, Németországból, az USA-ból, Csehországból, Finnországból és Svédországból is érkeztek hokisok a keretbe. Mi több Vas Márton a Frankfurttal, Vas János a Slavia Prahával, Nagy Gergő pedig az amerikai Kalamzoo Wingssel még versenyben van a külföldi bajnokságok rájátszásában.

Férfi U18-as válogatottunk itthon szerepel a divízió 1/A vébén. A mieink Debrecenben Dánia, Kazahsztán, Fehéroroszország, Norvégia és Franciaország legjobbjaival csapnak össze április 12-ike és 18-ika között. Fiataljaink számára a bennmaradást tűzte ki célul a szakvezetés. Női felnőtt válogatottunk Észak-Korea után Olaszországot is legyőzte Pekingben a divízió 1/B világbajnokságon. A mieink még Kínával, Szlovákiával és Hollandiával mérik össze erejüket.

Szóljon hozzá!