ZETApress

hírportál

The World?s Strongest Man

Nagy ÁkosNagy Ákos harmadszor is a világ legerősebb emberei között. Április 19-26-a között a malajziai Kualau Lumpurban rendezik meg az idei hivatalos világ legerősebb embere (The World?s Strongest Man) versenyt, amin az idén is eldől majd, hogy ki a legerősebb ember a világon.

Magyarországot immár harmadszor a tatabányai Nagy Ákos, az elmúlt évek legsikeresebb hazai erős-ember versenyzője fogja képviselni. Az egykori junior súlyemelő világbajnokunk 2012-ben a budapesti Giants Live erős-ember világkupa győzelmével vívta ki a jogot az indulásra, amit 2013-ban szintén sikerült kiharcolnia. A tavalyi évben súlyos sérülések miatt nem tudott a legerősebbek közé kerülni, ennek ellenére az idén visszatért, és meghívást kapott az erős-emberek hivatalos világbajnokságára.

? Ez a világ legkeményebb és legnagyobb nézettségű erős-ember versenye. Itt évről évre tényleg a világ harminc legjobbja versenyez. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár harmadszor képviselhetem Magyarországot és a magyarságot a világ legerősebb emberei között. Tudom, hogy a mezőnyben sokan sokkal nagyobbak, erősebbek is mint én, ennek ellenére szeretnék az első húsz hely valamelyikén végezni! ? nyilatkozta Nagy Ákos. A 181 centi magas, 140 kiló súlyú magyar erőatlétának többek között olyan óriásokkal kell felvennie a versenyt, mint a Trónok Harcából is ismert, több mint két méteres, közel kétszáz kilós izlandi óriás, Thor Björnsson, vagy éppen a négyszeres világbajnok litván erős-ember legenda, Zydrunas Savickas. Bővebb információk Nagy Ákos Facebook-oldalán is olvashatók.

Szóljon hozzá!