ZETApress

hírportál

Jótékonyság Újbudán

JSMA logóAz OSC Újbuda a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának gyűjt: az április 3-i nagypénteki meccs bevételét ajánlották fel a Klinika számára ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón az újbudai Allee bevásárló-központbeli Starbucks Coffee-ban.

A médiát Dr. Konrád Mária, az A-Híd OSC Újbuda egyesületi elnöke; Prof. Dr. Rigó János, az I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója; Kocsis Sándor, a JSM Alapítvány képviselője; Apáthy Endre, az A-Híd Építő Zrt. társtulajdonosa; Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója és Becsey Péter, az OSC Újbuda sportigazgatója tájékoztatta. Az újbudai pólós fiúk három hete egy tollas lánynak segítettek!

Az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabdacsapat holnap után a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatával mérkőzik meg a bajnokság utolsó fordulójában. Bár a bajnoki cím két legnagyobb várományosa ezen a napon egymás ellen játszik, egy jó ügyért mégis összefognak majd. Ezen a napon ugyanis a belépőkből származó teljes bevételt a Semmelweis Egyetem I. Számú. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika számára ajánlják fel, hogy hozzájáruljanak egy új, ultrahangos diagnosztikai készülék vásárlásához. A szurkolók emellett további összegeket is felajánlhatnak a nemes célra. A támogatást az újbudai JSMA (Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvány) segítségével juttatják majd el a Klinikának.

Az OSC ezer szálon kötődik a Semmelweis Orvostudományi Egyetemhez, hiszen annak sportklubjaként alakult meg 1957-ben. Azóta számtalan sikert ért el, és fennállása óta több olyan játékosa is volt, aki az aktív sportolói élet után az orvosi hivatást választotta. ? Nagyon örülünk annak, hogy a mostani felajánlással hozzájárulhatunk egy nagy múltú intézmény korszerű működéséhez! Az OSC számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, az elmúlt hónapokban többször is kiálltunk egy-egy jó ügyért, így nem volt kérdés, hogy a JSM Alapítvány kezdeményezését is támogatjuk ? mondta el Dr. Konrád Mária, az A-Híd OSC Újbuda egyesületi elnöke, aki mindhárom gyermekét a Baross utcai klinikán szülte, édesapja meg 40 éve ott dolgozik. ? Az OSC és a Szolnok mérkőzései mindig izgalmasak, reméljük, most is sokan eljönnek, szurkolnak nekünk és ezzel egy jó ügyért is tesznek! ? tette hozzá Becsey Péter, az A-Híd OSC Újbuda sportigazgatója. Az A-Híd OSC Újbuda jelenleg az E.ON Férfi OB I alapszakaszában a 2. helyen áll négy ponttal a Szolnoki Dózsa-Közgép mögött.

1 hozzászólás

  1. Az éllovas Szolnok 11:9-re győzött a 2. helyen álló OSC újbudai otthonában az E.ON férfi vízilabda OB I délutáni találkozóján: A Híd-OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa-Közgép 9:11 (1:2, 3:3, 3:3, 2:3). A Kondorosi utcai Nyéki Imre Uszodában a szolnokiakat üldöző 2. helyezett OSC csak 4:3-ig tartotta a lépést, utána viszont sorozatban négy gólt kapott. A folytatásban az újbudaiak mégsem törtek meg és a 4. negyed 8:7-es vidéki vezetésről indult. Hiába egyenlítettek ezután a fővárosiak, újabb három góljával a Szolnok bebiztosította vezető helyét az alapszakaszban.