ZETApress

hírportál

Bajnokavatás a Lurdy Házban

Nemesapáti Norbert a WBO Youth bajnoka. Neves sportolók és műsorvezetők álltak a jótékonysági bokszgála élére. A Jótékonysági WBO Youth világbajnoki mérkőzésen a sport és adakozás egybeforrt tegnap a Lurdy Házban. Fotóink a Billphoto felvételei.

Mint szerdán már megírtuk, a nemes cél élén természetesen híres sportolók és műsorvezetők álltak, nevezetesen Csisztu Zsuzsa, Erdei Madár Zsolt, Katus Attila, Kótai Mihály, Kovács KOKO István, Molnár Róbert, valamint Nemesapáti Norbert. A Lurdy Házban tegnap este megrendezett bokszgála főmérkőzésén a fiatal Nemesapáti Norbert egyhangú pontozással nyerte meg a WBO rangos övét.

A Feja Gym Ferencvárosban állította fel a sok csatát látott szorítóját, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a promóció legismertebb versenyzője, a 19 éves Nemesapáti Norbert elkezdje a felzárkózást az európai élmezőnyhöz. A mérkőzést Csisztu Zsuzsa és Molnár Róbert vezényelte, az est sztárvendégei között pedig Erdei Madár Zsolt, Katus Attila, Kovács KOKO István, valamint Kótai Mihály szerepelt. A becsületkassza alapján befolyt adományt az Erdei Zsolt védnöksége alá tartozó Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalma kapta.

A fiatal Nemesapáti az egyik legismertebb világszövetség, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú Youth (ifjúsági) vb-övéért lépett kötelek közé, méghozzá a küzdelem során remek erényeket csillogtató grúz Zura Mekereshvili (7-2) ellen. Az összecsapást a végig igen aktív grúz bokszoló kezdte jobban, aki az első pillanattól nagyon akarta a WBO-övet, de Nemesapáti a második menetre rendezte a sorait, s remek párharc bontakozott ki a tíz menet alatt. Mekereshvili igyekezett nyomás alatt tartani a magyar bunyóst, aki viszont jól fogadta és közelharcban igyekezett eredményes lenni.

Nemesapáti a meccs második felében egyre jobban uralta a látványos összecsapást, s végül egyhangú pontozással diadalmaskodott. A pontozás aránya Budai Ferencnél 98:92, Enyedi Zoltánnál 97:93 és Andre Van Grootenbruelnél 99:91 volt. A supervisori teendőket Kovács KOKO István látta el. Ezzel a sikerrel Norbert egy igen rangos, elismert cím tulajdonosa lett, ráadásul az övet nagy csatában, férfias küzdelemben szerezte meg. A gálát a DigiSport2 élőben sugározta.

További tegnapi eredmények:

Oláh János ? Farkas G. Gábor 4 menet, Oláh győz TKO-val az 1. menetben.
Zsiga Melinda ? Mezei Gabriella 10 menet, betöltetlen OB címmérkőzés: döntetlen, nincs bajnok.
Torma Csaba ? Kőrös Attila 4 menet, Kőrös Attila győz TKO-val az 1. menetben.
Surán Judit ? Vígh Klaudia 4 menet, Surán győz TKO-val a 2. menetben.
Sulák András ? Karel Horesjek 4 menet, döntetlen.
Dudás Zsolt ? Ericles Torres Marin 6 menet, Dudás győz az 5. menetben: Torrest Dőry bíró diszkvalifikálta sorozatos fejelésekért.

Szóljon hozzá!