ZETApress

hírportál

Boxgála a Lurdy Házban

Kovács KOKO IstvánNeves sportolók és műsorvezetők állnak a jótékonysági bokszgála élére. Megtekintheti kedvenc sportolóit a Lurdy Házban! A Jótékonysági WBO Youth Világbajnoki Mérkőzésen a sport és adakozás egybeforr március 28-án szombaton este a Lurdy Házban ? tudatta Sárréti Anita sajtómenedzser.

A nemes cél élén természetesen híres sportolók és műsorvezetők állnak, nevezetesen Csisztu Zsuzsa, Miló Viktória, Erdei Madár Zsolt, Kovács KOKO István, Molnár Róbert, valamint Nemesapáti Norbert. A bevásárlóközpont termeiben 19:15-től a WBO világbajnoki-, magyar bajnoki és további profi mérkőzések szemtanúja lehet a kedves látogató, sőt Magyarország neves sportolói is részt vesznek.

A nagyszabású eseménnyel az érdeklődők becsületkasszaként működve támogathatják az Erdei Madár Zsolt védnöksége alá tartozó Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalmat. A rendezvényt Csisztu Zsuzsa és Molnár Róbert vezényli, a WBO supervisora Kovács KOKO István, az izgalmas estén Zurab Mekereshvili és Nemesapáti Norbert csap össze a youth világbajnoki címért, megmérkőzik a magyar bajnoki címért Albert Ferenc és Séra Zoltán, valamint Mezei Gabriella és Zsiga Melinda.

Csisztu Zsuzsa tornászCsisztu Zsuzsa már több mint tíz éve jótékonykodik, korábban a Vöröskereszttel és a Máltai Szeretetszolgálattal dolgozott együtt, de számtalanszor tett felajánlást jótékony célok érdekében. Tizenkét éve tagja a Tegyünk Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak, amelynek nagykövete a Transzplantációs Alapítvánnyal együtt. ? Nagyon sok ilyen jellegű szervezettel állok kapcsolatban, segítem a munkájukat, és részese vagyok a társadalmi eseményeiknek. Rendkívül pozitívnak, nagyszerű kezdeményezésnek tartom a szombati eseményt is, és reméljük, hogy minél több bevétel gyűlik majd össze, amivel lehet segíteni ezeket a gyerekeket.

Úgy gondolom, hogy alkati kérdés az adományozás, hogy van-e az embernek intenzívebb érzése, illetve érzékenysége a társadalmi problémák iránt. Bennem ez feltétlenül megvan. Jóval előtte hogy anya lettem, a jótékonykodó szervezetek mellé álltam, és már előtte is voltak személyes pártfogoltjaim. Viszont amikor az ember szülővé válik, a saját érintettsége miatt is még érzékenyebb és nyitottabb lesz ezekre a témákra, hiszen belegondol abba a saját gyerekére pillantva, mit jelent, ha egy kisgyermek nélkülöz. Szombat este alapvetően a sportszakmai rész kapcsán leszek jelen, az esemény háziasszonya leszek Molnár Robi oldalán. Elsősorban az a feladatom, hogy a rendezvény folyamatosságát és a közönséggel való kapcsolatot megtartsam. Az pedig külön extra és hab a tortán, hogy van egy jótékony ügyet szolgáló része is ? mesélte a kétgyermekes műsorvezetőnő.

Erdei Madár Zsolt ökölvívóAmikor Erdei Zsoltot felkérték, egyértelmű volt számára, hogy a nemes esemény mellé áll. A profi ökölvívó minden lehetőséget megragad ugyanis ahhoz, hogy segítsen a rászorulókon. ? A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nagyköveteként és a gála vendégeként veszek részt az eseményen, ahol izgulhatok Norbiért és a többiekért. Nem tudjuk, milyen összegre számíthatunk, attól függ, milyen emberek jönnek a mérkőzésre, én személy szerint számítok az adakozó kedvű résztvevőkre. Ha csak néhány embert sikerül megfognunk, akik jótékonykodnak, akkor azt gondolom, hogy már azzal is sokkal beljebb vagyunk. A HEGYEM olyan családok, gyerekek iskoláztatását, etetését, sportolási lehetőségét segíti, akik erre rászorulnak, és ezt ki is érdemlik, hiszen nem úgy van, hogy várjuk, a sült galamb a szánkba repüljön. Igyekszünk mankót adni ezeknek a családoknak, és nemcsak a semmiért adni, hanem az adományt valóban azokhoz a gyerekekhez eljuttatni, akik a sportban is megpróbálnak teljesíteni. Azt gondolom, hogy a sport is egy kiváló nevelő eszköz, azon kívül, hogy a gyermek otthon a családjától is kap egyfajta neveltetést. A mozgás által alázatot, tiszteletet tanulunk, ezért ezt is népszerűsítjük ? mesélte Madár, aki ugyanolyan boldog, amikor örömet okozhat a saját fiának, és később a pici lányának, mint amikor a rászorult csemeték nevető arcát látja.

? Adni mindig sokkal jobb mint kapni. Ez nemcsak az én sportomra vonatkozik, hanem például karácsonykor, amikor a gyerekem boldogan nyitja ki az ajándékát, és látom a szemeit csillogni, az nekem a világ legnagyobb öröme. Ám ugyanezt érzem, amikor a rászoruló gyerekeknek rendszeresen szállítok élelmiszert. Bár most nagyon nehéz helyzetben van a mozgalom, mert egyre kevesebb adakozó kedvű ember, illetve vállalkozás segít. Így nekünk is kicsit szoros a nadrág, de próbálunk az erőnkön túl teljesíteni. A legfontosabb az, hogy amit tudunk, megteszünk, és azok a köszönő levelek, a csillogó szemek, az ölelések megfizethetetlenek, amiket az ember visszakap ilyenkor. Természetesen mint apa is hihetetlen érzés támogatni őket, hiszen a gyerekek a mi jövőnk. Ahogy neveljük őket, az lesz belőlük. Ha mi rossz úton megyünk, és helytelen irányba tereljük őket, akkor azt kell tapasztalnunk, hogy úgy fog a világ is megváltozni, hiszen azt viszik tovább, amit kaptak tőlünk ? tette hozzá világbajnokunk és bronzérmes olimpikonunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bajnokavatás a Lurdy Házban | ZETApress

Szóljon hozzá!