ZETApress

hírportál

Utánpótlás és menekülés

Pestszemtlőrinc logóPestszentlőrinc?Pestszentimre nagy lépése: Városgazda Utánpótlás Akadémia. Ezen a néven új, hiány- és látványsportágakat egyaránt befogadó sportszervezetet hozott létre Budapest Főváros XVIII. kerület Önkormányzata.

A kezdeményezés célja az egészséges életformára való nevelés, a sportolási lehetőségek bővítése, a hiánysportágak meghonosítása, elsősorban a kiemelt- és látványsportágakban. Ezek a törekvések a helyi közösség erősítését is hivatottak támogatni. A XVIII. eddig is az egyik legsportosabb fővárosi kerület volt. Itt működik az egyetlen budapesti NB1-es férfi kézilabda klub, a PLER Budapest, s a pályaépítési pályázatokon is a legsikeresebbek közé tartoznak. A továbblépés érdekében a kerület illetékesei már számos sportági szövetséggel is felvették a kapcsolatot ? tudatta Jocha Károly. A történet folytatása idekattintva elolvasható.

Balatonfüredi anomália

György LászlóMiért menekült el év közben Balatonfüredről György László? ? Megvallom, sok mindent megértem már a magyar sportéletben, de olyasmihez még nem volt szerencsém, ami most, a hét elején Balatonfüreden megtörtént. A helyi KSE tájékoztatása szerint ugyanis minden előzmény nélkül, a klub számára váratlanul távozott a Balatonfüredi KSE-től György László, az utánpótlás szakágvezetője. Amint az Utánpótlásssport.hu anyagából kiderül: Az előző szezon végén rövid ideig úgy tetszett, hogy az utánpótlással sikert sikerre halmozó György László veszi át a távozó Sótonyi László szerepét a Balaton-parti felnőttcsapat élén. Csakhogy érkezett Csoknyai István ? tudtuk meg Jocha Károlytól.

Az információ némi pontosításra szorul, ugyanis György kinevezésének tényét már a Nemzeti Sport is közölte 2014. május 2-i lapszámában. E szerint a klub utánpótlását sikerek sorára vezető György László lesz a Balatonfüredi KSE felnőtt csapatának edzője, tehát ő készíti fel a Csurgóra távozott Sótonyi Lászlót követően az élvonalbeli férfi együttest. Ám mint köztudott ? s ezt már a Jochapress.hu írja ? a Budapestre tervezett szupercsapat ügye az utolsó napokban megfeneklett, ahová pedig szépszámú játékost is leigazoltak előzetesen, a vezetőedző pedig Csoknyai István lett volna.

Szóljon hozzá!