ZETApress

hírportál

Népszerű röpisnők Újpesten

UTE 1885Néhány éve újjáalakult az Újpest női röplabda csapata, amely azóta egy bajnoki és egy Magyar Kupa bronzérmet szerzett. Az 1973-ban BEK-et nyert NIM mögött, amely 11-szer nyert bajnokságot, a lila-fehérek tíz aranyéremmel másodikok az örök-ranglistán ? tudtuk meg Takács Gáborrtól.

? Hazai meccseinket a régi Tungsram-csarnokban rendezzük, amely a Szusza Ferenc Stadionnal szemben van ? mondta Ancsin Ildikó szakosztályvezető, aki a XX. század legjobb magyar jégkorongozójának választott Ancsin János felesége. ? Jónak tartom a keretünket, amelyben néhány korábbi békéscsabai is szerepel. Ők tavaly bajnokok lettek. Szinte meccsről meccsre nő a közönségünk, aminek nagyon örülök. Átlagban ez kétszáz szurkolót jelent. Többen idegenbe is elkísérik a csapatot.

A klubom mellett természetesen figyelemmel kísérem a válogatott szereplését is. Nagy siker, hogy 28 év után ismét ott lehetünk az Eb-n. Sajnos nekem nem adatott meg, hogy felnőtt világversenyen szerepeljek. Az 1970-80-as években, amikor az Eb-ken érmeket nyertünk, illetve a montreali olimpián 1976-ban, négy évvel később pedig Moszkvában negyedikek voltunk, még nagyon fiatal voltam. Csak az utánpótlás válogatottságig jutottam el ? mondta el Ildikó.

? Célunk, hogy a bajnokságban bekerüljünk a legjobb négy közé. A csapat erejére jellemző, hogy az alapszakaszban minden hazai mérkőzésünket megnyertük. A sok jó játékos közül is kiemelném Lakatos Enikő és Nevena Iricsinanin egyenletes teljesítményét ? fogalmazott Andrea Milodanovics vezetőedző. Az UTE a negyeddöntő első mérkőzésén tegnap 3:1-re kikapott a TF otthonában az egyik fél három győzelméig tartó párharcában.

Szóljon hozzá!