ZETApress

hírportál

Bölöni lesz a kapitány?

A romániai Bölöni Lászlóval folytat az MLSZ elnöksége a szövetségi kapitányi poszt elvállalásáról. A külföldi szakember épp szabadlistán van, mert a francia bajnokságban szereplő Monaco gyenge szereplése miatt az elmúlt héten felmondtak neki. S hogy minek kell nekünk új kapitány? Mert válogatottunk gyenge szereplése miatt a csütörtöki győri meghallgatás után Bozsik Péter felállt a kispadról.

Az MLSZ új székházát egy nappal korábban avatták Kamaraerdőn. Itt voltak az UEFA prominensei is, s a 2012-es Európa Bajnokságra átépítendő Népstadion makettjét is bemutatták. A horvátokkal együtt nagyon vágyunk a közös megrendezésre, de a döntés, mint korábban már megírtuk, december helyett csak tavaszra várható.

Bozsikot Détári Lajos segítette pályaedzőként a válogatottnál, s neki még érvényes szerződése van. Az egykori kispesti válogatott csatár kapitány is szívesen lenne, de ezt senki sem ajánlotta fel neki. Mi lesz, ha az új kapitánynak nem kell pályaedzőként sem? Határozott időre szóló szerződése lejártáig fizeti őt az MLSZ anélkül, hogy munkát végezne? Igaz, ez nálunk manapság senkit sem érdekel.

A kirúgott edzők további megfizetésére több példa is akadt. Bicskei Bertalan és Mészöly Kálmán is felvett így milliókat, s miért ne tehetné meg Détári is. Bozsiknak viszont semmit sem kell fizetni, mert ő mondott fel. Most már csak attól kell félnie, hogy a rendkívüli felmondás anyagi következményeit nehogy neki kelljen viselnie. Képzeljük el, hogy még vele fizettetnek a határozott időre szóló szerződés lejártáig azért, mert cserbenhagyta csapatát! Jogilag megállna a dolog, erkölcsileg, emberileg annál kevésbé.

Eredmények a zöld gyepen

A kapitányváltás ellenére a hétvégén is zajlott a bajnokság. Pénteken az MTK otthon kapott ki 1:0-ra a Fehérvártól, így a ZTE a ma esti Vasas elleni győzelmével visszaveheti a vezetést a tabellán. A REAC Kaposvár ellen ért el 1:1-es, a Győr a DVSC ellen 0:0-s döntetlent. Otthon verte 1:0-ra Újpest a Vácot, míg a Honvéd ugyanilyen arányban kapott ki Pécsett. Paks Sopronban nyert 3:1-re, míg a tegnapi egyetlen mérkőzésen Diósgyőr ugyanennyire verte Tatabányát.

Az NB II Keleti csoportjában az FTC tartja vezető helyét. Bőcsöt verte 2:1-re az Üllői úton, míg riválisa Nyíregyházán csak 1:1-et ért el Jászapáti ellen. A zöld-fehérek előnye így négy pontra nőtt. Nyugaton a Haladás 3:0-ra verte Hévíz csapatát, de a pontlevonások miatt továbbra is a középmezőnyben áll. Az élen állók közül Siófok 4:0-ra verte Budaörsöt, míg Gyirmót 5:0-ra Dunaújvárost. A 86-ik percben 2:0-s hazai vezetésnél félbeszakadt a Felcsút ? MTE találkozó, mert a vendégek létszáma hét fő alá csökkent. Döntés a szövetségben napokon belül várható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Várhidi lett a kapitány

Szóljon hozzá!