ZETApress

hírportál

11-ek esküje péntek 13-án

MHSSZ logóLetették esküjüket kora délután a 18. téli siketlimpiára utazó magyar hallássérült sportolók. A Magyar Sport Házában megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Bajuszné Pintér Zsuzsanna és Kacsinkó Adrián curlinges jel-tolmácsolta a színpadról versenyzőtársainak.

Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének (MHSSZ) ügyvezető elnöke a rendezvényen büszkén jelentette be, hogy az oroszországi Hanti-Manszijszkban és Magnyitogorszkban március 25-e szerda és április 5-e húsvétvasárnap között sorra kerülő téli siketlimpia az első, amelyen Magyarország is képviselteti magát. ? Tizenegy versenyzőnk utazik ki, így az uniós országok közül a finnek után a miénk a második legnépesebb küldöttség! ? fűzte hozzá az elnök úr.

Deutsch Tamás, a hallássérült sportolók kiutazását jelentősen segítő Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) alelnöke kiemelte, hogy az idei téli siketlimpián 27 ország összesen 344 sportolója méri össze tudását, s a magyar indulóknak igazi ünnep, hogy részt vehetnek a nagyszabású eseményen. A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét. A kormányfő levelében nagyrabecsülését fejezte ki a részvételt kiharcolt magyar versenyzőknek, majd sok sikert kívánt nekik a versenyeken. A magyar hallássérült sportolók két sportágban indulnak a Szibériában sorra kerülő téli siketlimpián: Tulcsik Melinda alpesi síben áll rajthoz, míg curlingben a tavalyi világbajnokságon ötödik férfi és az ugyanott negyedik női magyar csapat is ott lesz a mezőnyben.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója köszöntőjében kifejtette: a sport arról szól, hogy együtt játszunk egy jót, s közben igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat. Konkrét elvárást nem fogalmazott meg a versenyzőkkel szemben, de azt mondta, abban bízik, hogy szép eredménnyel és boldogan térnek haza a siketlimpiáról. A magyar indulók, alpesi sí: Tulcsik Melinda; curling, férfiak: Bajusz József, Flank Gyula, Kacsinkó Adrián, Kiss Gyula, Mártonffy Ádám, nők: Bajuszné Pintér Zsuzsanna, Dobrótinl Kovács Edina, Kiss Gyuláné, Tanító Dorottya, Tüskéné Borszéki Edina.

1 hozzászólás

  1. Sok sikert, Siketlimpikonok!!!