ZETApress

hírportál

Nagy Futam a bazársoron

Gyulay ZsoltMájus elsején harmadszor kerül sor a Nagy Futam elnevezésű technikai sportokat felvonultató bemutatóra Budapest szívében, ahol ezúttal Kimi Räikkönen, a Formula?1-es Ferrari finn pilótája, illetve Danyiil Kvjat, a Red Bull orosz versenyzője is körözni fog ? derült ki a délelőtti sajtótájékoztatón.

A túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyhétvégéjét beharangozón elhangzott, hogy délelőtt műrepülős és katonai légi bemutatóra kerül sor, délután pedig a Formula?1-es program mellett az autó- és motorsport egyéb sorozatainak résztvevői szórakoztatják a közönséget. Gyulay Zsolt, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: Räikkönen és Kvjat a 2012-es modellekkel tartja majd bemutatóját, s ez lesz a Hungaroring első idei rendezvénye. Idén az F1 és a WTCC mellett a kamion Európa-bajnokság mezőnye is ellátogat a mogyoródi pályára, július elején pedig a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság pilótái versenyeznek majd a Duna felett.

A május 1-jei Nagy Futam központja a budai Várkert Bazár lesz, onnan indulnak a versenyzők a Lánchíd utcán a Clark Ádám tér irányába, oda-vissza áthajtanak a Lánchídon, majd pedig a budai alsó rakparton folytatják a száguldást a körülbelül négy kilométer hosszú kijelölt pályán a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Levetítették Räikkönen és Kvjat videóüzenetét, amelyben mindketten kifejezték reményüket, hogy a kilátogató nézők jól szórakoznak majd a Nagy Futamon.

A Formula?1-es autók a tervek szerint két alkalommal száguldanak végig az útvonalon, de az érdeklődők láthatják majd többek között a WTCC teljes mezőnyét Michelisz Norberttel, valamint a kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet, s csapattársát, Major Benedeket az 1100 lóerős monstrumok volánja mögött, sőt az Egyesült Államokban népszerű NASCAR versenysorozatban szereplő versenygépek egyikét is megcsodálhatják. A péntek délelőtti légi bemutatón részt vesz a Magyar Honvédség, de eljön a Flying Bulls, a Red Bull különleges repülős alakulata és bemutatót tart Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás, Magyarország 3 műrepülő-világbajnoka.

Szabó László Zsolt, az eseményt közvetítő MTVA elnök-vezérigazgatója elmondta, a repülős programot felvételről sugározzák majd a délutáni autós bemutató előtt, utóbbi pedig élőben lesz követhető. Az MTVA-vezető kitért arra is, hogy a közmédia Formula?1-es közvetítése kibővül a mostani hétvégén Ausztráliában rajtoló szezontól. Az m4 sportcsatorna július eleji indulásáig a Dunán lesznek követhetőek a szabad- és az időmérőedzések, valamint a versenyek, a betétfutamokról (GP2, GP3, Porsche Szuperkupa) pedig összefoglalókat sugároznak az m2-n, majd júliustól az m4-en élőben adják ezeket a viadalokat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rajt-célgyőzelem Ausztráliában | ZETApress

Szóljon hozzá!