ZETApress

hírportál

Sorsoltak a KEK-ben

KEK 2015Ma kezdődik az ELTE és a BEAC nemzetközi sporteseménye, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) ? tudtuk meg a tegnap esti megnyitón az ELTE BTK Múzeum körúti dékáni tanácstermében. A holnap esti futsaldöntő előtt az ELTE Sportcsarnokában rendezik meg a II. Országos Chearleader Bajnokság döntőjét is.

A tegnap esti sorsolás előtt beszédet, köszöntőt mondott: Nyilasi Tibor, a KEK fővédnöke; Prof. Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke; Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke; Szendrei József tízszeres válogatott labdarúgó, a KEK egyik kiemelt támogatója. Az esemény fővédnökei: Tarlós István főpolgármester; Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára; Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora.

Március 7-én szombaton ismét jön a sikeres Cheer MEFOB. A tavalyi sikeres debütálás után az ELTE-BEAC szervezésében újra megmutathatják az ország legjobb cheerleader-csapatai, mit tudnak. A II. Cheer Magyar Egyetemi-főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) az V. KEK nevű futsal tornán rendezik meg a Bogdánfy utcai sporttelepen. A cheerleading Európában fiatal sportág, ennek ellenére több magyar egyetem is rendelkezik már komoly csapatokkal. Tavaly az ELTE nyerte meg a MEFOB-ot a szegedi, a debreceni és a gödöllői egyetem csapatai előtt.

A rendezvény célja a felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas bajnoki rendszerben, rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása cheerleading és cheer dance szakágban. A sportág további népszerűsítése, a szabadidő kulturált eltöltése, a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek és a diák sportegyesületek közötti kapcsolatok erősítése továbbá az egyetemi, főiskolai országos bajnoki cím eldöntése. Idén, ahogy már tavaly is, a rendezvényt a KEK-kel szoros összhangban rendezik meg az ELTE?BEAC Sportcsarnokban. A cheer döntője a futsal torna döntőjét előzi meg, garantálva a sok lelkes és biztató nézőt és a remek hangulatot. A megnyitó holnap 11 órakor, az eredményhirdetés 18 órakor lesz az ELTE?BEAC újbudai Sporttelepén, a Bogdánfy Ödön utca 10-ben.

Szóljon hozzá!