ZETApress

hírportál

Máté váltja Ivánt?

Vetési IvánÚj vezetője lesz a Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ), ugyanis Vetési Iván nem indul újra az elnöki posztért ? tudatta az MKSZ. Közleményükből kiderül, hogy az elnöki posztot 2011 júniusa óta betöltő sportvezető családi okok miatt nem pályázik újra az április 17-i tisztújító küldöttgyűlésen, amelynek összehívásáról ma döntött az elnökség.

Vetési Iván elnök Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, az FTC kézilabda szakosztályának elnökségi tagját javasolta utódjának. ? Úgy vélem, jó elnöke lenne az MKSZ-nek. Jómagam, illetve az elnökség tagjai úgy véljük és reméljük, tovább folytatódhat az a sikeres munka, amit elkezdtünk. Intenzív, munkával teli, ugyanakkor sikeres négy éven vagyunk túl, utólag is köszönöm azt a bizalmat, amivel 2011-ben a küldöttgyűlés engem és a jelenlegi elnökséget megtisztelte! ? mondta el a leköszönő elnök, melyhez még hozzátette, hogy élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, ám továbbra is szeretné segíteni a sportágat.

A hírt ki-ki vérmérséklete szerint fogadta. Van, aki sajnálja, mások meg örülnek neki. Jocha Károly ez utóbbiak közé tartozik. Szerinte a váltásnak már előbb meg kellett volna történnie! A Jochapress.hu főszerkesztőjének reagálása idekattintva elolvasható.

2 hozzászólás

  1. Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, ötszörös magyar bajnok, korábbi 206-szoros válogatott átlövő is jelölteti magát a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének ? mondta el Soós Kálmán, a jelölőbizottság elnöke. Farkas a Vas Megyei Szövetség támogatásával jelezte, hogy pályázik a posztra. Vetési Iván jelenlegi elnök családi okokra hivatkozva nem száll harcba ismét a posztért, ezért Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert, az FTC Kézilabda szakosztályának elnökségi tagját javasolta utódjának. Eddig csak ketten: Farkas és Kocsis szerepelnek az elnökjelöltek között, de akár az április 17-ei tisztújító küldöttgyűlésen is lehetnek újabb jelöltek.