ZETApress

hírportál

Kassán is nyertünk

Vizilabda világligaA hétvégi zuglói Volvo Kupasiker után egygólos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a szlovákok ellen a keddi, kassai világliga-összecsapáson, amelyet európai selejtezőcsoportjának negyedik fordulójában vívott a két csapat.

Sikerével százszázalékos maradt Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, amely a szlovákok újbóli legyőzése előtt egyszer-egyszer diadalmaskodott már a másik két csoporttárs, a románok és a görögök fölött is. Az európai selejtező A-csoport, 4. fordulóban: Szlovákia?Magyarország 12-13 (2-1, 2-3, 3-5, 5-4).

Az A-csoport másik mérkőzésén: Románia-Görögország 12-18. Az állás a 4. forduló után: 1. Magyarország 12, 2. Görögország 9, 3. Románia 2, 4. Szlovákia 1 pont. A következő vl-meccset március 17-én játsszuk idegenben a románokkal. Minden csoportból csak az első helyezettek kerülnek be a sorozat szuper-döntőjébe, amelyet június 23-a és 28-a között rendeznek meg Bergamóban. Az olaszországi finálé győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Szóljon hozzá!