ZETApress

hírportál

Nem sikerült a címvédés

A Sztármenedzserek nyerték tegnap a 17. Valentin-napi páros teniszversenyt, a Dózsa György téri Tabáni Tenisz Centerben. A Megay Róbert vezette egy vegyes- és nyolc férfipárosból álló csapat mindhárom ellenfelénél jobbnak bizonyult, s így 1999 és 2009 után harmadszor vihették haza a vándorserleget. Fotóink Lantai József felvételei.

A tavalyi győztes Művész/sportoló válogatott csak a harmadik helyen végzett a Politikusok legyőzésével. Hajas László mesterfodrász egy hete elmondta, hogy szeretnének ismételni, de most nehezebb helyzetben vannak. Tavaly az esélytelenek nyugalmával nyertek, most viszont mindenki győzni szeretne ellenünk. Annak külön örült, hogy csapatának tavaly az ő kapitánysága alatt sikerült másodszor is megnyernie a Valentin-napi megmérettetést. A hajművész úr népszerűséget mi sem bizonyította annál, hogy még kopaszok is szívesen fényképezkedtek vele. Csapatában Nagy Antal és Sallai Sándor, a Bp. Honvéd egykori válogatott labdarúgói, Györgyi Kálmán egykori legfőbb ügyész, valamint Szikora Róbert, a R-Go együttes vezetője is pályára lépett.

Robi nem tudja még, hogy folytatja-e a mentorkodást az X?Faktorban. Sok elfoglaltsággal jár, az egész nyarát igénybe veszi. Rakoncai Viktor már két éve befejezte a zsűrizést A Dalban, így most nyugodtan teniszezhetett Balog Gábor oldalán. Sok kollégáját kellett véleményeznie az első két eurovíziós fesztiválon (2012-13-ban), mindig diplomatikusan fogalmazott, sosem sértett meg senkit. A mostani dalfesztiválra nem nevezett, így nem is kell senkiért izgulnia.

Kenderesi István, a Vasas egykori focikapusa csak a páros teniszkupa miatt jött haza Belgiumból. Volt csapattársának, Puskás Lajosnak Dob utcai szállodájában lakik a Fészek Klub közelében, s jövő kedden utazik haza. Pénteken Mészöly Kálmánt látogatta meg budakeszi otthonában, de a régi játszótársak közül Tóth Józsefet és Ihász Kálmánt is megemlítette.

A múlt csütörtöki sajtótájékoztatón Megay Róbert visszafogottan fogalmazott esélyeikről: Egy sztármenedzsernek a politikusokkal és az újságírókkal küzdeni kockázatos dolog, a sportolókat pedig nehéz lenne megverni. Abban bízom, hogy a szombati sportszerű küzdelemben nem mi leszünk a sereghajtók! ? mondta a csapatkapitány, akinek párja ifj. Szilvásy György volt. Csapatát többek között Marosi Katalin, a párosban korosztályos Európa-bajnok teniszezőnő, Sebők Vilmos, volt Újpest válogatott focista és párja, St. Martin előadóművész, valamint Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. korábbi ügyvezető igazgatója és partnere, Juhász Gábor, a Búsuló Juhász cégvezetője erősítette.

A második helyet az Újságíró és barátai csapata szerezte meg a Művész/sportolók és a Politikusok legyőzésével B. Tóth László, a legendás rádiós vezetésével. ? Nem szoktam meg a mikrofont, nem vagyok a szavak embere ? viccelődött múlt héten a lemezlovas a Búsuló Juhász Étteremben ? de mindent megteszünk, hogy a Művész/Sportolóktól visszanyerjük a kupát ? mondta. Regőci Attila, az esemény producere is őket erősítette Kapros Anikóval az oldalán. Itt ragadott ütőt Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is, de nem talált senkit a résztvevő 36 párosból, akit meghívhatna a nagy-válogatottba. Pest megyei országgyűlési képviselőként nem kellett sehová sem sietnie, nem volt hivatalos programja, így csak a játékra koncentrálhatott.

Harcsár István, a Politikusok ideiglenes kapitánya is bízott egy hete a győzelemben: Ha nem is sikerül megnyerni a vándorserleget, mindenképp a dobogón szeretnénk végezni! ? mondta a sajtótájékoztatón. Ez most nem jött össze, az ellenzékieket és kormánypártiakat egyaránt felvonultató csapatnak nyeretlenül kellett beérnie a negyedik hellyel. Igaz, az új kapitány alaposan átrendezte a sorokat. Pintér Sándor belügyminisztert, a Roland Garros-győztes Temesvári Andrea állandó partnerét egy hellyel hátrébb, Balázs György mellé osztotta, míg Andi párja Sepsey Tamás lett. (Tamás az eddig egyetlen versenyén Kovács Árpád partnere volt, aki most nem nevezett.) Az egykori főrendőr fegyelmezett katonaként tudomásul vette e döntést, az átszervezés mégsem vált be. A két olimpiai bajnok kardvívó: Szabó Bence MOB-főtitkár és párja, Nébald György sporthivatalnok játéka sem segítette dobogóra a politikusokat.

Szabó Dóra, az esemény háziasszonya a 2011-es hazai szépségverseny megnyerése után került kapcsolatba a Regő Kft-vel, s elindult a XVI. Magyar Borok Útja Rallye-n. (Ezen jómagam is indultam Gedeon András autójában, s összetettben a 16. helyet, míg az újságírók között a 4. helyet szereztük meg.) Az a futam Dóriéknak nem túl jól sikerült, így 2012-re partnert váltott, s Juhász Gáborral már jobban szerepelt. Idén augusztus 28-30-án újra szeretnének elindulni a XX. Magyar Borok Útja Rallye-n, ahol a Gyöngyösi, Mátrai, Tokaji és Egri Borvidéket fedezhetjük fel. Már várja Attila felkérését az észak-magyarországi kalandozáshoz!

A résztvevőket gyümölcspálinkákkal, gyomorkeserűvel és folyékony kenyérrel várták a sátorban, s a mérkőzések között csabai kolbásszal csillapíthattuk éhségünket. Megtudtuk, hogy idén a Csabai Kolbászfesztivál október 22-25-én lesz a Viharsarokban. Az ebéd az eddig megszokottól jócskán eltért. Gulyásleves helyett májgombóc- és zöldségleves közül választhattunk, melyet a korábbi diós- és mákos tészta helyett rántott sertésszelet és rántott sajt, vagy sült csirkemell követett hasábburgonyával vagy burgonyapürével.

Este a margitszigeti Termál Szállóban gratuláltak egymásnak a teniszellenfelek. A gálavacsora után három előadóművész is fokozta a hangulatot. Először Lajsz Andrást köszönthettük, aki nem csak isteni koktéljaival kényeztette a résztvevőket, hanem humoros koktél show-jával és ének produkciójával emelte az est hangulatát. Utána komolyabb vizekre evezünk: Farkas Lívia Londonból utazott haza, hogy csodálatos hangjával kápráztassa el a résztvevőket. Tóth Sámuel Csaba zongorakísérete mellett énekelt el többek között egy részletet Vincze Zsigmond: A Hamburgi menyasszony című operettjéből, a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarországot.

A sokszínű program utolsó fellépője Király Viktor, a 4. tv2 Megasztár győztese, a 2008-as Év hangja volt, aki egy győri fellépéséről érkezve könnyed bárhangulatot teremtett, mellyel a hölgyek körében aratott nagy sikert. A Platán Étteremben borárverés és tombolasorsolás is várta a vendégeket, melyet az ünnepélyes díjátadó követte. A rendezvény továbbra is karitatív jellegű: a tombola és az egyéni felajánlások bevételét ? köztük Bock József, Dúzsi Tamás, Fritz József, Gere Tamás, Konyári János és Takler Ferenc elárverezett borait, valamint Katona János kalapács alá került festményét ? idén is jótékony célra fordították, mellyel az Afrikai?Magyar Egyesületet (AHU) támogatták.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Game, set, match! | ZETApress

Szóljon hozzá!