ZETApress

hírportál

Rió Marci az utolsó esélye

Szívós MártonA 2013-as vb-aranyérmes vízilabda válogatottunk tegnap este 9:6 (2:0, 3:2, 2:2, 2:2) arányban legyőzte a 2012-es olimpiai bajnok Horvátországot, így a 9 dobott gólunkért a Volvo 810 ezer forintot ad az utánpótlás nevelésre. A péntek-szombati 30 gól így már összesen 2,7 millió forintot jelent.

Az előmérkőzésen az Egyesült Államok Kanadával 11:11 (2:2, 3:1, 3:5, 3:3) arányú döntetlent ért el, így válogatottunk a ma déli Kanada elleni mérkőzéstől függetlenül immár hetedszer is megnyerte a Volvo Kupát. (A korábbi nyolc tornán Szerbia kétszer diadalmaskodott, de ők most távol maradtak.) A horvátok délelőtt az Egyesült Államokkal játszanak.

Szívós Márton póló-válogatottunk egyik meghatározó tagja, a közönség egyik kedvence. Több érmet is nyert nemzeti csapatunkkal különféle világversenyeken. ? Önért egy ország izgult tavaly tavasszal, amikor infarktuson esett át. Teljesen rendbe jött? ? kérdezte tőle Takács Gábor péntek este az USA elleni győztes nyitómeccs után.

SZ.M: Már nem akarok ezzel foglalkozni. Játszom klubomban, az Egerben és a válogatottban is. Napi feladataim vannak.

? Többször is tagja volt azoknak a válogatott kereteknek, melyekből később olimpiai bajnokok kerültek ki. Nagyon bántotta, hogy mindig itthon maradt?

SZ.M: Nyilván megvolt az oka a kapitány akkori döntéseinek és az eredmények őt igazolták. Azért 2013-ból van egy világbajnoki aranyam, 2004-ben pedig Euroligát nyertünk a Honvéddal.

? Az Eger legutóbb fontos meccset vesztett Kragujevácon a BL-ben. Bejutnak a hatos döntőbe?

SZ.M: Egészen biztosan. Két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel állunk a csoportban a küzdelmek félidejében. Egyébként az említett szerb csapat roppant erős, a selejtezőben a Szolnokot is legyőzte.

? Önnek valószínűleg 2016-ban Rióban nyílik az utolsó esély arra, hogy olimpiai aranyat nyerjen. Ezzel folytatná a családi hagyományokat?

SZ.M: Az biztos, hogy 2016-ban befejezem a vízilabdát, de semmiféle ?családi nyomás? nincs rajtam. Természetesen jó lenne olimpiai bajnokként visszavonulni, azonban egyre sűrűbb a mezőny. Nagyon nehéz lesz, mint ahogyan idén nyáron a kazanyi vb-n is! Azt viszont nyugodtan mondhatom, hogy az utóbbi években rengeteget dolgoztunk, tavaly három világversenyen lettünk másodikok.

? Mivel fog foglalkozni, ha abbahagyja a pólót?

SZ.M: Elvégeztem a vízilabda szakedzőit, ezzel együtt mégis más területen szeretnék tevékenykedni. Több elképzelésem is van, de ezek még nagyon képlékenyek?

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megőriztük a kupát | ZETApress
  2. Döntőket vár az Eger | ZETApress

Szóljon hozzá!