ZETApress

hírportál

Remek kezdés Zuglóban

Szatmáry, Karácsony, Simicskó és KeményÁtadták a BVSC-Zugló új uszodaépületét. Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke, Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere és Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke adta át tegnap este a BVSC-Zugló 569 millió forintból felépült új uszodaépületét.

A beruházásnak köszönhetően évente akár 14 ezer gyermek is megtanulhat itt úszni. A klubnál folytatódnak a fejlesztések. A hétvégén először rendezik meg a Volvo Kupát Budapesten ? írtuk meg kedd délután. Abban, hogy a rangos nemzetközi férfi vízilabda-torna helyszíne a BVSC-Zugló lett, kiemelkedő szerepet játszottak a klubnál az elmúlt másfél évben végrehajtott milliárdos fejlesztések, köztük az új uszodaszárny felépítése és a régi uszodaépület teljes körű felújítása.

Simicskó István emlékeztetett arra, hogy a kormányzat sporttal kapcsolatos egyik fő célja minél több új sportlétesítmény felépülése az országban. A BVSC új uszodaépülete kitűnő példa erre, igazi minőségi építészeti munka, amely hozzájárulhat egy másik cél megvalósulásához is, ahhoz, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni. Karácsony Gergely kiemelte, hogy az uszoda a BVSC, a XIV. kerületi önkormányzat és a kormány együttműködéséből épülhetett meg. Egyúttal megköszönte az előző városvezetésnek, hogy támogatta a beruházást. Kemény Dénes annak örült, hogy a TAO-s programnak köszönhetően mostanában sűrűn kell uszodaavatóra járnia. ? Most azért vagyok különösen boldog, mert valamikor én is itt kezdtem el vízilabdázni! ? örvendezett.

Szatmáry Kristóf házigazdaként úgy fogalmazott, ez az uszoda méltó arra, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott itt tartsa edzéseit, majd közösen átvágták a nemzeti színű szalagot. Jobb lett volna, ha ollózás helyett a mögöttük álló férfiválogatottunk egy hatalmas rohammal tépi át a szalagot, s az új edzőmedencébe ugrik, ám a játékosok előbb a parton, majd az 50 méteres versenymedence vizében melegítettek be a Magyarország ? Egyesült Államok mérkőzés előtt. A bemelegítés olyan jól sikerült, hogy 21:11 (7:4, 4:2, 5:1, 5:4) arányban vertük az észak-amerikai ellenfelet. Mivel a Volvo dobott gólonként 90 ezer forintot ajánlott fel utánpótlás-nevelésre, ez máris 1,89 milliót hozott a konyhára. A nyitómeccsen is legyőzte Európa Észak-Amerikát: Horvátország ? Kanada 11:5 (3:1, 1:1, 4:2, 3:1).

Fejlesztések a BVSC-Zuglóban

A korábban súlyos anyagi gondokkal küzdő BVSC-Zuglót 2013. szeptembertől új vezetés irányítja Szatmáry Kristóf, egykori focista elnökletével. Zugló Önkormányzata átvette a MÁV-tól a klub működtetését, a kormány segítségével pedig az egyesület megszabadult 373 millió forintos, fojtogató adósságától. Már 2013 végén saját erőből, pályázati pénzekből és TAO-forrásból, a XIV. kerület támogatásával milliárdos fejlesztések indultak, melyek során teljes körűen megújult a régi uszodaépület (beléptetés, műszaki rendszerek, öltözők, lelátó, stb.) és a vívócsarnok. Felépült az új, kétmedencés tanuszoda, három műfüves focipályát alakítottak ki, felújították a centerpályát és a labdarúgó-öltözőket, valamint a kültéri medencét is. A fejlesztések nem állnak le: hamarosan megkezdődhet az asztalitenisz-csarnok felújítása is, valamint egy új parkolót is kialakítanak.

Az új, modern uszodaépületben található 25 méteres edző-, illetve az úszásoktatást segítő tanmedence XXI. századi körülményeket teremt az itt sportolóknak. A fejlesztésnek köszönhetően sokkal több gyermek tanulhat meg úszni a BVSC-Zuglóban: eddig évente nyolcezren vettek részt az úszásoktatásban ? az elnök lányai is itt úsznak ?, s ez a szám akár 12-14 ezer főre is emelkedhet. A most átadott új uszodaszárny befejezésével 1100 négyzetméterrel nőtt a teljes uszoda-terület és 500 négyzetméterrel a vízfelület. A régi uszoda teljes körű modernizációja, valamint az új szárny kialakítása mindösszesen 1130 millió forintba került, melynek 70 százalékát a látvány-csapatsportok támogatása (TAO), a 30 százalékos önrészt pedig Zugló Önkormányzata biztosította.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rió Marci az utolsó esélye | ZETApress

Szóljon hozzá!