ZETApress

hírportál

Összetartás Kassa előtt

IX. Volvo Kupa 2015.A szlovákok elleni jövő keddi, kassai világliga-mérkőzésre való felkészülést szolgálja a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a IX. Volvo Kupa, melyre péntektől vasárnapig kerül sor a felújított Szőnyi úti Laky Károly Uszodában ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke a Zugló Pálya Étterem és Pizzériában kifejtette, hogy a kupa történetében mindig olyan helyszínt választottak, ahol új létesítményben játszhattak, s ahol ugyanakkor minőségileg és mennyiségileg is jelentős utánpótlás-nevelés folyik. ? Most először választottunk fővárosi helyszínt, mert itt, a BVSC-nél mindkét feltétel adott ? mondta Kemény elnök, emlékeztetve arra, hogy a közelmúltban több mint egymilliárd forintból újították fel a Szőnyi úti Uszodát.

Andrasovszky Zoltán, a Volvo Autó Hungária hálózatvezetője ? aki a lebetegedett Bodrogai Gábor ügyvezető igazgatót helyettesítette ? bejelentette, hogy a cég a hétvégi torna minden magyar gólja után 90 ezer forintot utal át a szövetségnek, amely az összeget utánpótlás-nevelésre fordíthatja. Szatmáry Kristóf, a házigazda BVSC-Zugló elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben a TAO-s forrásoknak, a zuglói önkormányzatnak és a kormánynak köszönhetően újulhatott meg a Szőnyi úti uszoda szellőzőrendszere, valamint lelátója, s egyben bővült is a létesítmény, amelyben több száz gyerek edz naponta. ? A hétvégi torna lesz tulajdonképpen az ünnepélyes megnyitója az uszodának, mellyel egy új korszak nyílik a BVSC életében ? tette hozzá.

Benedek Tibor együttese a négyes tornán pénteken az amerikaiakkal, szombaton a horvátokkal, vasárnap pedig Kanadával mérkőzik meg. A szövetségi kapitány célja, hogy a kispályás játék elemeit gyakoroltassa játékosaival, s úgy érzi, csapata jó ellenfelekkel, szoros és látványos mérkőzéseket játszhat majd. ? A tapasztalatok szerint a kispályás világliga-mérkőzéseken általában 20%-kal több gól esik, ezért magas támogatási összegre számíthat a szövetség ? fogalmazott Benedek, aki elmondta azt is, hogy mivel holnap bajnokok ligája-forduló, másnap pedig bajnoki meccsek lesznek, a torna előtt nem tudnak együtt gyakorolni a magyar válogatott tagjai. A szoros versenynaptár miatt a klubok nehezen tudják elengedni a játékosokat, ezért jó lehetőség, hogy a jövő keddi szlovákiai mérkőzésig öt napot tudnak együtt tölteni.

A kapitány megígérte, hogy vasárnap kijelöli azt a 13 játékost, aki a kassai világliga-mérkőzésre utazik. A magyar válogatott 16 fős kerete: Decker Attila, Nagy Viktor ? kapusok, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton ? mezőnyjátékosok.

Madaras Norbert, a válogatott csapatkapitánya szerint szeptembertől májusig a mostani a leghosszabb idő, amit a válogatottak együtt tudnak tölteni. Mivel az amerikaiak és a kanadaiak is az olimpiai kvalifikációs Pán-amerikai Játékokra készülnek, a kétszeres olimpiai bajnok pólós a hétvégén nehezebb mérkőzésekre számít, mint amilyenekhez a világligában hozzászokhattak. A hétvégi program idekattintva elolvasható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nincs lefutott meccs | ZETApress
  2. Remek kezdés Zuglóban | ZETApress

Szóljon hozzá!