ZETApress

hírportál

Sárkányok az élményfürdőben

Dudás MiklósMa már 4. alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-kenu Szövetség kajak-ergométeres és medencés sárkányhajó versenyét az az újpesti Aquaworld-ben. A férfi 200 méteren Dudás Miklós, 1000 méteren Slezsák István, míg a női 500 méteren Soltész Noémi győzött. A sárkányhajókban az EDF Démász?Szeged lett a legjobb.

Február első szombatját a tavalyihoz hasonlóan megint az Aquaworld-ben tölthettük a hagyományos kajak-ergométeres versenyen, melyen Dudás Miklós újra hajóba ült. (Szerencsére most nem kellett dacolnunk a mínuszokkal, mert odakinn is hét ágra sütött a Nap.) A FÉMALK Bomba?AVSE versenyzője kifejezetten szereti ezt a megmérettetést, mert kihívást jelent és megtöri a monotóniát a téli felkészülésben.

Miklós idén is uralta a mezőnyt 200 méteren, természetesen győzött a fináléban. ? Kifejezetten szeretem ezt a versenyt, jó hangulata van, családias, és persze kihívást is jelent az embernek. Örülök, hogy győztem ma is, mert itt volt a családom, jó érzés az édesapám előtt nyerni ? mondta a Moszkvában váltóban világbajnoki címet szerző kajakos, aki hamarosan a sevillai meleg-vizes táborba utazik, ám előtte még bevállal egy kis hideget is csoportjával: pár napot síeléssel töltenek el Ausztriában.

Sárkány a medencébenVajda Attila olimpiai és világbajnok is elégedetten zárta a napot. A szegediek kenusa mára ?leigazolt? az EDF Démász?Szeged medencés sárkányhajójába. Nagy lelkesedéssel hajtott csapattársaiért, és meg is nyerték a viadalt. ? Szóltak, hogy kellek, én meg pont ráértem. Örülök, hogy küzdhettem a csapatért. Elég sok sárkányhajós versenyen voltam már, kellő rutinom van ebben a versenyszámban is, vagyis tudtam, hogy mi a feladatom ? magyarázta a decemberben trombózist kapó Vajda Attila, aki remek hírrel szolgált: Pénteken voltam konzultáción a kórházban, ahol azt mondták, elkezdhetek kocogni. Bár ez még nem az út vége, de számomra olyan érzés, mintha újra teljes mértékben visszakerülnék a körforgásba! ? örvendezett a kenus a sárkányhajós győzelmüket követően.

Szóljon hozzá!