ZETApress

hírportál

Balázs navigátort keres

Bunkoczi, Szalai és Németh Ottó csapatvezetőÚj navigátora lesz Szalay Balázs terepralisnak, amíg az Africa Race elnevezésű versenyen balesetben gerincsérülést szenvedő Bunkoczi László teljesen felépül ? tudtuk meg az Opel Dakar Team délutáni sajtótájékoztatóján a WestEnd City Centerben. A csapat pilótája hozzátette, hogy több magyar és külföldi navigátorral is egyeztetnek.

Az új másodpilóta kiválasztására nagyjából két hónapja van a csapatnak, március végén ugyanis rajthoz állnak az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő Abu Dhabi Desert Challenge nemzetközi versenyen. ? Az autót is át fogjuk alakítani egy kicsit, az országos bajnokságban pedig a lehető legtöbb futamon szeretnénk részt venni! ? jelentette ki Szalay Balázs, aki röviden visszaemlékezett a december 30-ai balesetükre. ? Természetesen nem így terveztünk, nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy 14 kilométer után kiestünk, különösen azért, mert 2003 óta nem adtunk fel egyetlen Dakart vagy Africa Race-t sem ? mondta a pilóta, hozzátéve: optimistán tekintenek a jövőbe, meg sem fordult a fejükben, hogy abbahagyják a versenyzést.

Bunkoczi László navigátor és Szalai Balázs pilótaSzalayék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar Rallye korábbi útvonalán rendezett Africa Race-en, de a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az Opel Mokka pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört. ? Szerencsések vagyunk, olcsón megúsztuk ezt az esetet, a csapatnak pedig jár egy óriási köszönet azért, hogy ilyen biztonságos autót építettek ? mondta ma délután Bunkoczki László, aki a másnapi hazaszállítása után az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI) január 2-án és 6-án egy-egy műtéten is átesett, de már 8-án elhagyhatta az Amerikai úti gyógyintézetet.

Szóljon hozzá!