ZETApress

hírportál

Klokov Budapesten

Az orosz Dmitry Klokov, a világ egyik legnépszerűbb súlyemelője lesz a vendége január 11-én vasárnap 9 órától a hazai CrossFit közösségnek. A Crossfit Tesseract (Reno-udvar Budapest XIII. Váci út 168.) lesz a helyszíne annak a szemináriumnak amit a pekingi olimpia ezüstérmes orosz súlyemelője fog tartani.

A nem mellesleg világ- és Európa bajnok Klokov jelenleg az egyik legnagyobb sztárja a nemzetközi súlyemelésnek és a világszerte egyre növekvő népszerűségű CrossFit-nek is ? tudatta Nagy Ákos, az utolsó férfi súlyemelő összetett világbajnokunk, a kétszeres világ legerősebb embere versenyző, aki Nagy Péterrel, az elmúlt évek legsikeresebb hazai súlyemelőjével együtt vendégként vesz részt a sajtó-nyilvános eseményen.

A CrossFit egy Amerikából származó életmód és edzésrendszer, amelyet Greg Glassman hozott létre 2000-ben. A CrossFit a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható, amelynek az alapja, hogy az emberi test állandóan változó ingereknek legyen kitéve az edzés során. A CrossFit célja egyfajta funkcionális erő kialakítása, amit a való életben is kamatoztathatunk. A CrossFit olyan koncentrációt, kitartást, tüzet és ugyanakkor lelki nyugalmad ad végzőjének, amilyet kevés sport lenne képes. A CrossFit mozgásanyagának jelentős részét az olimpia súlyemelés alapgyakorlatai képezik.

Dmitry Klokov az elmúlt években több száz sikeres szemináriumot tartott világszerte, a legnagyobb videó megosztó portálon sok százezres nézettséget érnek el az edzés videói is. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Kazahsztánban a 2014-es súlyemelő világbajnokság helyszínén, a bemelegítő helyiségben 200 kilót szakított, amivel könnyedén nyerhette volna súlycsoportja, a 105 kilósok küzdelmét is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0fM5R-pOcis[/youtube]

Szóljon hozzá!