ZETApress

hírportál

Remek volt a motoros év!

Újabb eredményes évet tudhat maga mögött a Tomracing Motorsport Team. Kohári Zoltán révén magyar bajnoka is van a csapatnak, míg gyorsasági motorsportban Gyutai Adrián az IMRC-ben és a hazai sorozatban harmadikként zárt súlyos sérülése ellenére, Kulman Miklósnak köszönhetően pedig a Stunt Ridingban is született egy bajnoki bronzérem.

Miklósy Tamás csapatfőnök úgy véli, noha az idei szezonban kijutott számukra a napos és az árnyékos oldalból is, egy pillanatig sem kell szégyenkezniük az elért eredmények miatt. ? Kevesebb, mint két hét és 2015-öt írunk. Visszagondolva a Tomracing Motorsport Team 2014-es szezonjára, Ön kire emelné poharát? ? kérdezte tőle Molnár Ádám.

MT: Az egész csapatra, akik az év összes futamán mindent megtettek azért, hogy a legjobbjukat nyújtsák a versenypályákon. A sérüléseket, a technikai hibákat el kell tudni fogadnunk, hiszen ezek mind a sport velejárói. Száz százalékban ezeket nem lehet előre kizárni. De ne feledjük, bár nem volt könnyű esztendőnk, Kohári Zoltán révén idén is örülhettünk egy magyar bajnoki címnek.

? Emellett több részsikerrel is büszkélkedhetnek. Gyutai Adrián pole pozíciókat, futamgyőzelmeket és pályacsúcsokat ért el, Kulman Miklós az év végére már a dobogóra is felállhatott, míg drift-versenyzői: Radák Radír János és Simon Csaba is egyszer-egyszer ott állt a dobogós hely kapujában. Önnek mi volt a szezon legpozitívabb pillanata?

MT: Ez olyan, mintha azt kérdezné, hogy melyik gyerekemet szeretem jobban. Ugyanúgy örültem Zoli bajnoki címének, mint Adrián futamgyőzelmeinek, vagy annak, amikor Csabi Bélkő-hegyen parádésan teljesített. Minden pillanat, amit közösen éltünk át, nagyon kedves emlék számomra, hiszen ezek arról szólnak, hogy a befektetett munkánk megtérült.

? Alakulhattak volna jobban is a dolgok, ha? Amennyiben megtehetné, mit változtatna meg az idei szezonból?

MT: Adrián poznani bukását meg nem történté tenném. Azt szokták mondani, hogy egy sérülés soha nem jön jókor, így ez sem jött. Amennyiben ez a sérülés nincs, előrébb végzett volna mindhárom bajnokság értékelésében, efelől senkinek nem lehet kétsége. De azt is tudom, hogy semmi sem történik véletlenül. Adrián tanult az esetből, és jobb versenyzővé vált tőle. A másik, amit megváltoztatnék, Radír motorproblémáin kívül, az Csabi Bélkő-hegyen betört oldalüvege. Öröm volt nézni, ahogy ment. A győzelemért volt harcban azon a hétvégén, de mégsem került fel a pont az i-re.

? A fentiek ellenére a támogatóik elégedettek voltak az idei szezonban nyújtott teljesítményükkel?

MT: A támogatók elégedettsége nem csak az eredményekből fakad. Bár úgy gondolom, nem kell szégyenkeznünk az idei évünk miatt, de tudom, jövőre előrébb kell lépnünk e téren. A versenyeken és a médiában való megjelenésünk, amit az elégedettség másik tényezőjének tartok, kiemelkedő a magyar technikai sportok világában.

? Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy jövőre nagyobb szerepet fog kapni a csapat életében a drift, mint korábban bármikor. A jövőben a drift lesz a vezérfonal?

MT: Az autósport mindig is közel állt a szívemhez, de az elsődleges szerelem az a gyorsasági motorsport. Remélem, hogy Adriánnal folytatjuk a közösen megkezdett munkát, és rövidesen világversenyeken bizonyíthatunk. Az viszont nem titok, mindkét vonalon az a célunk, hogy eljussunk nemzetközi szintre, és azt ne pofozózsák-szerepbe kényszerülve tegyük. Jövőre ez a driftnél beteljesülhet. Azt, hogy ezzel a kijelentésemmel mire gondolok, még nem árulhatom el.

? Azt megoszthatja velünk, hogy milyen reményekkel vágnak neki a következő, 2015-ös esztendőnek?

MT: Adriánnal még folynak a tárgyalások, de bízom a közös folytatásban, és abban, hogy a világ egyik legerősebb sorozatában, az olasz bajnokságban ott leszünk az elején a végelszámoláskor. Amíg a driftes vonalról végleg fel nem lebben a fátyol, addig nem szeretném az elvárásokat boncolgatni. Kohári Zoltánnak viszont a magyar bajnoki cím megvédése szinte kötelező, míg az Európa-bajnoki futamon az ideinél jobb szereplés a cél. Kulman Miklós és az idei év végére már kiforrott motorja minden futamon ott lehetnek a dobogós helyek egyikén. És megragadnám az alkalmat, hogy mindenkinek békés ünnepeket és boldog új esztendőt kívánjak úgy magam, mint a Tomracing Motorsport Team nevében!

Szóljon hozzá!