ZETApress

hírportál

’57-től 57-szer

Sportcsillagok gálája 2014Ismét Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló az MSÚSZ által szervezett közönségszavazáson. A Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjaiként idén is ? immár 57. alkalommal ? megválasztottuk az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig ma Az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdették.

A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz sorozatban negyedszer kapta a legtöbb voksot az adidas közönségszavazáson ? derült ki a délelőtti sajtótájékoztatón. A Top 8 sorrendje: Michelisz Norbert (autóversenyző) 2106, Hosszú Katinka (úszó) 934, Kiss Norbert (autósport, kamion) 441, Miklós Edit (alpesi sí) 258, Berki Krisztián (tornász) 156, Kovács Mária (ökölvívó) 135, Kasza Róbert (öttusacsapat) 129, Görbicz Anita (kézilabda) 103 szavazat. A szokásoknak megfelelően díjazzák az év legeredményesebb fogyatékos sportolóit is. Arra viszont most először kerül sor, hogy a nem olimpiai sportágak kiválóságai is részesei lesznek az ünnepi programnak, mivel a teljesítményük értékelésére önálló szavazást írtak ki, mely ma éjfélkor zárul.

Az év férfi és női sportolójának személyére, valamint a legjobb csapatra, edzőre és szövetségi kapitányra, továbbá a 2-3. helyezettre hagyományosan a Sportcsillagok gálaestjén derül fény. A december 18-án csütörtökön 18:30 órakor kezdődő műsort a Duna Televízió élőben közvetíti. Pajor-Gyulai László, szövetségünk elnöke elmondta, hogy idén is több újdonsággal készülünk: a gálán jutalmazzuk a nem olimpiai sportágak legjobbjait, s új lesz a helyszín is, az Erzsébet téri Akvárium Klub. Hozzátette, éppen 300 sportújságíró adta le szavazatát, s ez csúcsot jelent.

A fellépők közül Cserpes Laura, Pál Dénes és Kállay-Saunders András jelent meg az Akváriumban, a további fellépők: a Dupla páros ? Király Ádám és Czetl Fanni, Ilcsik Márk és Novák Dorottya ? táncprodukció; a Party Girls junior nagy-formáció; Borka Ráhel 10 éves csellista és Gembela Gergely klasszikus gitáros az m1 Virtuózokból; valamint a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium énekkara, akik a Himnuszt éneklik Scherzerné Schőn Magdolna vezényletével.

Részt vettek a sajtótájékoztatón az 50 évvel ezelőtti szavazás férfi és női győztesei: Török Ferenc öttusázó és Rejtő Ildikó tőrvívó, az 1964. októberi tokiói nyári játékok aranyérmesei is. Török doktor az egyetlen a szavazások történetében, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is győzni tudott. Dobor Dezső sajtófőnök, az MSÚSZ alelnöke kiemelte, hogy eddig 28 sportág képviselői szerepeltek a díjazottak között, ez a szám idén Miklós Edit síelőnő révén növekedhet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Választási meglepetés? | ZETApress

Szóljon hozzá!