ZETApress

hírportál

Ajándékok Mikulásoknak

Rossmann Mikulás futásA Budapest Sportiroda gondoskodott róla, hogy idén maguk a Mikulások is kapjanak ajándékot. Már legalábbis azok, akik nem csak úgy hagyományosan a szánon terpeszkednek, hanem futni is szeretnek. A világ több városának mintáját követve idén először Budapesten is megrendezték a Rossmann Mikulás futást ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől.

Tekintettel arra, hogy a Mikulásoknak egyébként is rengeteg lótni-futni valójuk akad mostanában, a táv nem volt igazán megerőltető, csupán 2,7 km-t teljesítettek a fehér szakállúak. Szép számban néztek szembe a kihívással, 2500 Mikulás ruhát, sapkát és szakállat öltő futó vágott neki a távnak a Corvinus Egyetemtől indulva végig az ünnepi fényekben pompázó Váci után, majd vissza az alsó rakparton át az egyetemnél felállított célig. A rengeteg apróság mellett sok női Mikulás is futott, sutba vágva azt a megcsontosodott tételt, hogy már pedig ez egy tipikusan férfi szakma.

A jó kedvet csak növelte, hogy bár a városban többnyire esőre hajló volt az idő, a rajtot elérte egy kisebb fajta hógörgeteg, derekasan hullott a hó, köszönhetően a találékony szervezők műhó ágyújának. A hat perc alatt, míg az utolsó piros ruhás is elindulhatott a célból, ha nem is szakadt, de végig esett a hó. A leggyorsabb, a munkahelyi okokból a neve elhallgatását kérő Mikulás (a főnöke tudta nélkül indult) 9 perc nyargalt végig a zsúfolt belvároson a karácsonyi forgatagban, a ráérősebbek is alig több mint 35 perc alatt célba értek. Egy Mikulás futás nem lenne az igazi jótékonyság nélkül, így aztán puttonyszámra hozták is a futók a sok-sok játékot, iskolaszert és írószert, amit a szervezők a rászoruló gyerekekhez juttatnak el. Szóval a csomagcipelő krampuszok sem unatkoztak, volt dolguk elég, míg végül mindent a teherautóra pakoltak.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ocXyoGV6k4I[/youtube]

Szóljon hozzá!