ZETApress

hírportál

Pólós toborzó Újbudán

Decker Ádám csapatkapitányÚjbudai polgár lett az OSC-Újbuda vízilabda csapata. A klubélet és az utánpótlás-nevelés prioritás a Kondorosi úton ? tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatón az Allee Bevásárlóközpont földszintjén, a Starbucks Coffee-ben.

Tősgyökeres újbudai polgár lett az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapata, amely idén harmadik szezonját kezdte meg a Kondorosi úton. ? Számunkra a klubhoz való kötődés, a családias légkör meghatározó, ezért is örülünk annak, hogy immár kilenc korosztályban mintegy kétszáz gyerekkel tudunk foglalkozni ? mondta el Becsey Péter sportigazgató délutáni sajtóbeszélgetésen, amelyet egy jótékonysági akció és a hétvégi kupadöntő alkalmából tartottak.

Újbuda ? amelynek vízilabdázó múlttal rendelkező polgármestere, Hoffmann Tamás is részt vett a sajtórendezvényen ?, örömmel fogadta be a csapatot. Az OSC sok fórumon, sok alkalommal kimondott célja, hogy tíz éven belül már saját nevelésű játékosai játsszanak I. osztályú csapatában. Ezért folyamatosan toboroznak a kerületből, s részben a figyelemfelkeltést szolgálja az Allee Bevásárlóközpontban a ma esti rendezvényük is. Este ugyanis a hétvégi kupadöntőre készülő felnőtt csapat összes tagja megjelenik az Allee színpadán, hogy a kerületi lakosokat arra kérje: hozzanak el egy már nem használt játékot nekik ? ezeket az OSC a kerület Kossuth Lajos Gyermekotthonának ajánlotta fel, hogy tegyen valamit azért a közösségért, amely befogadta. Az adományozók között meccsjegyeket és a csapat kabalafiguráját, egy baglyot sorsolnak ki, nem utolsó sorban azzal a szándékkal, hogy felhívják a szülők és gyermekek figyelmét a kerületben történő vízipólózás lehetőségére.

A figyelem természetesen a hétvégi kupadöntőre is irányul. ? A szentesi Magyar Kupadöntő számunkra az év legfontosabb eseménye lesz ? hangsúlyozta Decker Ádám csapatkapitány, aki májusban érkezett Újbudára. Az OSC utoljára 1974-ben játszott döntőt ezen a sorozaton. A csapat a Honvéd ellen játszik a pénteki elődöntőben, s ? ahogyan Vincze Balázs vezető edző fogalmazott ? a nagyon várt továbbjutás után a vasárnapi döntőben már minden lehetséges. A rendezvényen egyébként az OSC szurkolói toborzót is tart. Aki regisztrálja magát a csapat szurkoló közé, a csapattagok által aláírt labdát vagy kabala-baglyot nyerhet.

A BVSC két világbajnokkal küzd a Magyar Kupáért

A hölgyeknél BVSC?Dunaújvárosi Főiskola és UVSE?Eger meccseket játsszák a szombati elődöntőben. ? Természetesen szeretnénk megnyerni a kupát ? mondta Petrovics Mátyás, a vasutasok vezetőedzője, akinek irányításával korábban az Újpest férfi csapata bejutott az MK legjobb négy csapata közé. ? Eddigi legnagyobb edzői sikeremet természetesen 2005-ben, a montreali világbajnokságon értem el. Akkor Faragó Tamás munkáját segíthettem, a válogatott pedig aranyérmes lett. Nagyon örülök, hogy a legjobb magyar női pólósok döntő többsége itthon játszik. Így nagyot emelkedett a hazai mérkőzések színvonala, könnyebb Merész András szövetségi kapitány feladata is. A BVSC, amely legutóbb 2011-ben hódította el a serleget, jelenleg hét játékost ad a válogatott keretbe. Csapatomból Kisteleki Dóra és Takács Orsolya tagja volt a kilenc éve vb-aranyat nyert nemzeti együttesünknek ? mondta el az edző a tegnapi sorsoláson Takács Gábornak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újbudai lendület | ZETApress
  2. Újbudai lendület

Szóljon hozzá!