ZETApress

hírportál

VI. Theodora Magyar Kupa

VI. Theodora Magyar KupaAz Eb-ezüstérmes férfiválogatott minden tagja vízben lesz a VI. Theodora Magyar Kupa négyes döntőjén! Sztárparádé a Theodora Magyar Kupa négyes döntőjében! ? az állítás nem túlzás. Az impozáns szentesti uszodában ugyanis a legjobb férfi és legjobb női csapatok, válogatott játékosok egész sora küzd majd a trófeáért.

A VI. Theodora Magyar Kupa férfi négyes döntője valódi csemegét ígér! Elég, ha csak azt vesszük, hogy medencébe ugrik a nyári, margitszigeti Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző, minden meccsét telt ház, pazar hangulat előtt játszó férfiválogatottunk össze tagja. ? Igazi sztárparádé vár a közönségre, ellenfeleink soraiban megannyi válogatott klasszis, nem véletlen, hogy a sorsoláskor mindannyian bennünket szerettek volna kapni. De ígérjük, nem adjuk olcsón a bőrünket, az elődöntőben speciel rögvest győzelemre törünk, szeretnénk alaposan meglepni az OSC-t ? nyilatkozta Vad Lajos, a RacioNet-Honvéd edzője, mintegy utalva arra, hogy a negyeddöntőt sikerrel vevő alakulatok között ott található mindhárom nagy favorit.

A Szolnokban hét (Decker Attila, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Tóth Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes), az Egerben négy (Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton), az OSC-ben kettő (Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós) olyan játékos található, aki ott volt Benedek Tibor Eb-csapatában, s tekintettel arra, hogy rajtuk kívül is számtalan volt válogatott, utánpótlás-válogatott, vagy éppen a kapitányt meggyőzni akaró pólós szerepel a csapatokban, valóban őrült küzdelemre van kilátás.

A Theodora Magyar Kupa női négyes döntője hasonlóan színvonalas csatát ígér, hiszen esetükben is igaz a megállapítás: a riói olimpiára fókuszálva válogatott játékosok nagy többsége hazatért külföldről. Már a csoportküzdelmek rávilágítottak arra, hogy mennyire kiegyenlített a küzdelem ? a bajnok Szentesnek például nem is sikerült kivívnia a szereplés jogát. ? Mind a férfiaknál, mind a nőknél képtelenség volna tippelni, hiszen nagyszerűen felkészített csapatok, nagyszerű játékosok küzdenek majd egymással. Szentes a vidéki vízilabdázás egyik fellegvára, s noha a város egyik csapata sem ugrik vízbe, biztos vagyok benne, hogy a helyi szakértő publikum jól szórakozik majd ? fogalmazott a kupával kapcsolatban Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatót délelőtt tartották a Liszt Ferenc téri Trattoria Gustoban. Balárdi Judit, a Theodora termékmenedzsere elmondta, hogy büszkék arra, hogy immár 6. alkalommal rendezhetik meg a Theodora Magyar Kupát, s hogy mind a Theodora márka, mind a Magyar Kupa nagy múltra tekint vissza és értéket képvisel Magyarországon. Érdekességképpen megjegyezte, hogy a Theodora ásványvizet 1907 óta palackozzák, és idén bekerült a Magyar Értéktárba is, így már csak egy lépésre van a Hungarikummá válástól, viszont az első Magyar Kupának is hasonló múltja van, hiszen 1923-ban rendezték meg első alkalommal. A termékmenedzser beszámolt arról, hogy milyen aktivitásokkal népszerűsítették a Theodora Magyar Kupát az elmúlt 2 hónapban, és mivel nagyon fontosnak tartják, hogy a sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen a megfelelő támogatottság, legyen szó szurkolótáborról, vagy családról, barátokról, aktivitásaikkal lehetőséget szerettek volna nyújtani fogyasztóiknak, illetve a jelenlegi és leendő lelkes vízilabda rajongóknak arra, hogy ott lehessenek a Theodora Magyar Kupa döntőjén, vagy részt vehessenek egy különleges vacsorán a vízilabda válogatott képviselőivel.

A Theodora Magyar Kupa-víkenden pénteken a férfiak elődöntőit rendezik meg, szombaton a női elődöntők következnek, míg vasárnap előbb a hölgyek, majd az urak fináléja lesz soron ? miképpen a két férfi elődöntőt, úgy a két vasárnapi döntőt is élőben közvetíti a DigiSport Televízió. A mai sajtótájékoztatón az érintettek diplomatikusak voltak, de azért mindannyiukon érződött, hogy nagy izgalmak mentén várják a hétvégét. Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója, Petrovai Márton, az Eger másodedzője, Becsey Péter, az OSC szakosztály-igazgatója ? aki az év legfontosabb mérkőzésének nevezte az elődöntőt ? és persze Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője is azt mondta, először a döntőbe jutás a cél.

Ami a hölgyeket illeti, Kelemen Attila, a ZF-Eger-EKF vezetőedzője elmondta, hogy csapata a kakukktojás, de ezzel együtt is szeretnék legyőzni az UVSE-Centralt. Ők viszont szeretnék magát a kupát is megnyerni, nem is lehet más a cél Benczur Márton szakmai alelnök szerint. Kis-Primász Ágnes (Dunaújvárosi Főiskola) és Petrovics Mátyás (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) is azt emelte ki, ez egy nagy lehetőség csapataik számára, szeretnének érdekeltek lenni vasárnap is. A Theodora Magyar Kupa négyes döntőinek programja, december 5-e péntek, férfielődöntők: 17/45 RacioNet-Honvéd?A-Híd-OSC-Újbuda, 19/35 Zf-Eger?Szolnoki Dózsa-Közgép. December 6-a szombat, női elődöntők: 16/00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló?Dunaújvárosi Főiskola, 18/00 ZF-Eger-EKF?UVSE-Centrál. December 7-e, vasárnap: 17/10 Theodora Magyar Kupa női döntő, 19/00 Theodora Magyar Kupa férfi döntő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pólós toborzó Újbudán | ZETApress

Szóljon hozzá!