ZETApress

hírportál

Jótékonysági festés Kozák Danutával

Az olimpiai bajnok kajakozó aktív közreműködésével valósult meg a Peter Cerny Alapítvány mentőbázisának felújítása, s jelentős festékadományhoz jutott a Down Alapítvány is. A non-profit szervezetek speciális festékeket kaptak, ami nem engedi elszaporodni a kórokozókat a falakon ? tudatta Szaniszló Edina, KRQ.hu.

1100 négyzetméter falfelület és mennyezet kifestéséhez elegendő Medi-Farbe kórházfestéket adományozott a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár a Peter Cerny Alapítvány számára közel 400 ezer forintértékben. A koraszülött mentést végző alapítvány budapesti mentőbázisát a szervezet munkatársai festették ki társadalmi munkában. A munkálatokhoz Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó is csatlakozott, aki a Poli-Farbe sportnagyköveteként szeretné felhívni a figyelmet az élhetőbb környezet és az összefogás fontosságára.

A mentőbázis olyan speciális festéket kapott, amely a baktériumokkal, gombákkal, penésszel szemben ellenáll, a benne lévő biocidoknak köszönhetően gátolja ezek megtapadását a falon. A festéknek köszönhetően a falak súrolhatóak, moshatóak, valamint fertőtleníthetőek, ami annyit jelent, hogy a fal fertőtlenítőszerekkel is tisztítható, a festékfelület ellenáll a tisztítószerek maró hatásának. Higiéniai, esztétikai és tartósság szempontjából a festéknek köszönhetően hosszú ideig megmarad a fal újszerű állapota.

? Alapítványunk 25 éve működik, mentőautóink több mint 61 ezer alkalommal vonultak ki. A mentőbázis festésére utoljára 8 éve volt lehetőségünk. A nagy igénybevétel miatt elhasználódott falakat immáron közel 4 éve szerettük volna kifesteni, hiszen a tiszta, rendes munkahelyi környezet nélkülözhetetlen a nagy felelősséggel és érzelmi jelenléttel végzett mozgó intenzív osztályos munkához. A koraszülöttmentésben elengedhetetlen higiénés fegyelem okán a Poli-Farbe adománya tehát indirekt módon hozzájárult az idő előtt és kis súllyal született babák megmentéséhez és kórházak közötti szállításához ? mondta Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője.

A felújítási munkálatok a közös összefogás eredményeként valósulhatott meg, önkéntesek, támogatók végezték a munkálatokat, illetve a festékgyár mellett, a Pannon Festék Hálózat tagja, a Kőházy?Tradíció Kft. eszközökre kiterjedő támogatása is hozzájárult a felújítás sikeréhez. A gyermekmentőkkel egy időben a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását szolgáló Down Alapítvány 350 ezer forintértékben kapott adományt a Poli-Farbe festék- és vakolatgyártól.

A minőségi, magyar színes beltéri falfestékek lehetőséget teremtenek arra, hogy az alapítvány megszépítse budapesti gondozóházait, lakóotthonait és foglalkoztató műhelyeit, illetve vidéki üdülőit. ? Jelentős terhet jelent a Down Alapítvány számára, hogy a használatunkban lévő ingatlanokat évről évre tisztasági festéssel szükséges rendbe tartani. A festési munkálatokra a következő hetekben kerül sor, s azt reméljük, hogy a minőségi festékek tartós megoldást jelentenek az élhetőbb környezet megteremtése érdekében ? mondta Dr. Gruiz Katalin, az alapítvány elnöke.

A Poli-Farbe hazánk meghatározó festék- és vakolatgyártója, termékeit évről évre minőségi és innovációs díjak ismerik el. A bócsai székhelyű vállalat 21 esztendeje tevékenykedik, 100%-os hazai tulajdonban van. Több mint 220 embernek ad munkát, 2013-as forgalma meghaladta a nyolcmilliárd forintot. A Poli-Farbe évente mintegy 37 ezer tonna terméket állít elő hazai, román és a szlovák piacra.

Szóljon hozzá!