ZETApress

hírportál

Futás A Tudás Útján

Az idén 14. alkalommal kerül megrendezésre A Tudás Útja futóverseny ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Dr. Mészáros György, a Semmelweis Egyetem főigazgatója elmondta, céljuk az egyetemisták mozgásszegény életmódján való javítás, a mozgás, sport megszerettetése a fiatalokkal. A félmaratoni futás november 9-én vasárnap 11 órakor indul a Nagyvárad téri tömb elől.

Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke a Tűzoltó utcai Elméleti Orvostudományi Központ Aulájában kiemelte, hogy az EUSA égisze alatt rendezik meg a futóversenyt, ami komoly erkölcsi támogatást jelent. A sajtótájékoztatón jelen volt Gyenesei Leila olimpikon, világbajnok öttusázónő és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó. Mindketten remek kezdeményezésnek tartják, hogy a hallgatókkal megismertessék a sport örömét, és különösen fontosnak tartják, hogy azt beépítsék életükbe, a tanulás kiegészítője legyen.

A Tudás útja a hazai sportot kedvelő közösségekben rangosnak tartott futóverseny, amelyen a sok futást kedvelő sportemberen túl az egyetemünk vezetői, hallgatói, magyar társegyetemek, közepes- és nagyvállalatok, a követségek csapatai, külföldi testvéregyetemek csapatai, rangos politikusok, neves közéleti emberek, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok is részt vesznek. Céljuk: a mozgás örömét és erejét egyre nagyobb körben népszerűsíteni, az egyetemistákat az egészséges életmódra, sportra nevelni, csapatként a közösség élményét megadni, elősegíteni, hogy a mozgás, a közösségi létforma a mindennapi életük igényelt része legyen.

A versenyt számos ismert sportoló támogatja részvételével. Rajthoz áll többek közt Gyenesei Leila olimpikon, világbajnok öttusázó, az újraindult Játék határok nélkül tévésorozat magyar csapatának sztárjai: profi ökölvívók, profi kaszkadőrök, profi légtornászok? A versenyszervezésben a szakmaiságot a Budapesti Atlétikai Szövetség, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS), az Országos és az SE Hallgatói Önkormányzata, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE), a Hallgatói Közösségi és Sport Egyesület (HKSE) biztosítja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Félmaraton A Tudás Útján | ZETApress

Szóljon hozzá!