ZETApress

hírportál

Évike megint aranyos

Csernoviczki Évi dobogónEgy arany-, egy ezüst és két bronzérem volt a hétvégi budapesti Judo GP mérlege. Az aranyat Csernoviczki Évi, a 2012-es Londoni Nyári Olimpia bronzérmese, a tavalyi budapesti Eb aranyérmese nyerte -48 kilogrammban szombaton. Az első versenynapon négy női és három férfi alacsonyabb súlycsoportban rendeztek versenyeket.

Első érmünket Karakas Hedvig szerezte még szombaton: -57 kilogrammban lett bronzérmes. Vasárnap négy férfi- és három női magasabb súlycsoportban mérkőztek a judosok, s tegnap is két érmet nyertünk. Előbb Joó Abigél nyert -78 kilogrammban bronzot, majd a döntőben a -90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett, megvédve ezzel a férfiak becsületét a Papp László Budapest Arénában. (Mint megírtuk, Ungvári Miklós sérülése miatt kihagyta a viadalt.)

Együttműködési szerződés

A Judo GP vasárnapi döntői előtt nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a sajtóközpontban Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke, Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke és Bíró Norbert, a Látássérültek Nemzetközi Szövetsége (IBSA) elnökségének tagja. Itt írták alá azt az együttműködési szerződést, amelynek értelmében a nemzetközi szövetség segítséget nyújt a látássérültek versenyeinek megrendezéséhez.

Marius Vizer elmondta, hogy a budapesti GP megrendezése kitűnően sikerült, amelynek alapján a magyar szövetség az elkövetkező két évben is házigazdája lehet a GP-viadalnak, s jó eséllyel kandidálhat 2017-es felnőtt világbajnokság megrendezésére is. Tóth László kiemelte, hogy szeptembertől olimpiai központot hoznak létre a judo sportág képviselőinek. Bíró Norbert arról beszélt, hogy a szeptemberi bakui európai olimpián a látássérültek női -57 és férfi +100 kilogrammban az épek mellett ugyancsak tatamira léphetnek.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Judosok a kávéházban | ZETApress
  2. Judó GP a BS-ben | ZETApress

Szóljon hozzá!