ZETApress

hírportál

Borok útján a dél-afrikai tavaszban

Napokon belül eldől, hogy a Borok Útja Rallye átlépheti-e jövőre az országhatárt. Regőci Attila, a rendezvény kiagyalója előrehaladott tárgyalásokat folytat a dél-afrikai hatóságokkal, a végző döntés május 30-án várható. Nyolc naposra tervezik a viadalt. A negyven autó nyolcvan versenyzője 2007. november 4-én vág majd neki a több ezer kilométeres távnak, hogy 12-ig koptassa a gumikat. A szervezőmunka már javában folyik. A szállítást valószínűleg a MALÉV Rt. végzi. Csak az embereket kell odarepíteniük, mert az autókat a helyi AVIS biztosítja a futamhoz.

Amilyen képlékeny még a jövő évi dél-afrikai viadal, annyira kiforrott már a XI. Borok Útja Rallye idei programja. A hagyományokhoz híven most is augusztus utolsó hétvégéjén gyűlnek össze a résztvevők. Száz 1,4-es Ford Fusion gépkocsit kap a kétszáz induló. A párosok között van politikus, művész, üzletember, sportoló és médiasztár, rendőr és vámszakember egyaránt. A főtámogató Viadom Rt., a Paksi Atomerőmű Rt. és az Ivanics Rt. mellett nyolc arany fokozatú támogatót, öt egyéb támogatót és közel húsz médiatámogatót is találunk. Tévé- és rádióstábok, újságírók és fotóriporterek kísérik végig a mezőnyt, hogy a nézők, hallgatók és olvasók le ne maradjanak semmiről.

A mezőny augusztus 25-én reggel a Parlament elől indul, s péntek estig Debrecenbe kell eljutniuk. Az alföldi borvidék megismerése után szombaton irány Miskolc-Lillafüred, s út közben a tokaji borvidék meglátogatása. Alkoholt csak a napi vezetés után, az esti programokon szabad fogyasztani. Csak ekkor kerülhet sor a borok mélyreható megismerésére. Útközben a rendőrök és versenybírók váratlanul szondázhatnak, és a megengedett sebesség túllépését is ellenőrzik a radarok.

A cél vasárnap délután a Parlament előtt lesz, az esti bankettre és díjkiosztóra a hagyományokhoz híven idén is a Gundel étteremben kerül sor. A résztvevő borbarátok igazi barátokká váltak, zömük állandó visszatérő vendég lett. Hozzájuk hasonlóan állandó az útvonal térképét készítő Stiefel Eurocart Kft. is. S hogy a hagyomány jövőre se törjön meg, a dél-afrikai kiruccanást megelőzően 2007. augusztusában újra találkozhatnak a bortúrázók a XII. Magyar Borok Útja Rallye-n augusztus 24-e ás 26-a között.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mentsük meg a pisztrángost!
  2. ZETApress » Borárverés a Citadellán

Szóljon hozzá!