ZETApress

hírportál

Sikersportok az RTL-en

Sportklub

Fotó: RTL Klub/Varga Gábor

A legsikeresebb magyar sportágak ősztől a képernyőkön! A SportKlub is magyar sikersportágak közvetítésével színesíti a következő szezon műsorkínálatát. Bajnoki rangadók, kupamérkőzések és válogatott küzdelmek szerepelnek a kínálatban. A sikersportágak egyes eseményei pedig az RTL Klubra kerülnek ? tudtuk meg délelőtt. A fotó Varga Gábor/RTL Klub felvétele.

A Duna parti Marriott Hotelben tartott sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra az RTL Klub és a SportKlubot üzemeltető IKO Kábeltévé Kft az idei szezon sportközvetítéseit és a megszerzett jogokat. Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója, Enyedi András, az IKO Romania srl ügyvezető igazgatója, valamint Ralf Manthey, a SportKlub csatornamenedzsere mellett a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Kosárlabda Szövetség, a Magyar Ökölvívó Szövetség és a SAPA Fehérvár AV19 jégkorong csapatának vezetői, valamint élvonalbeli játékosok is részt vettek a sajtóeseményen és üdvözölték a megállapodások létrejöttét.

Sinka László, a kézilabdázók elnöke elmondta, hogy kiemelkedő fontosságúnak tartják a jelenlegi öt évre szóló megállapodást, hiszen a SportKlub és az RTL Klub közvetítései által a kézilabda még szélesebb közönségréteghez juthat el. Bár több televíziós csatorna harcolt a közvetítési jogokért, az RTL Klub és az IKO közös ajánlatát ítélték a legimpozánsabbnak és legprofibbnak.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az RTL Klub és a SportKlub arra az elhatározásra jutott, tevékenyen részt kíván venni a kosárlabda sport népszerűsítésében a magyar bajnoki mérkőzések közvetítésével. Klubcsapatainknak nagy biztonságot jelent a működésükben, hogy évekre előre tudhatják, tervezett módon lesznek közvetítések nagyon magas színvonalon. Reméljük mindkét fél megtalálja számítását, és bízunk abban, a jelenleg megkötött szerződés keretein belül a kosárlabda sport még szélesebb bázisra és látogatottságra tehet szert ? nyilatkozta Rózsás Gábor a kosarasok férfi tagozatának, és Bodrogváry Iván a női tagozatának elnöke.

Kovács István a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnökeként elmondta, hogy örömteli esemény újra amatőr bokszmeccseket látni a SportKlubon. Nem csupán férfi, hanem női ökölvívást is láthatnak majd a nézők, hiszen a boksz ezen ága most került fel az olimpiai sportágak közé.

Szóljon hozzá!