ZETApress

hírportál

Alonso visszavette a vezetést

Nem mindennapi dráma zajlott a mai Japán Nagydíjon. Schumacher 17 körrel a vége előtt motorhiba miatt az élről kiállni kényszerült. A mögötte robogó Alonsónak így ölébe hullott az elsőség, melyet megtartott a leintésig. Az utolsó futam, a Brazil Nagydíj előtt a tavalyi világbajnok spanyol versenyző tíz ponttal vezet a hétszeres világbajnok német pilóta előtt. Nyolcadik Vb-elsőségéhez a németnek ott győzni kell, s a spanyol nem szerezhet több pontot. Minden más esetben Alonso a világbajnok.

Schumacher márkatársa, Massa mellől a második helyről, míg Renault-s riválisa a hatodikról startolhatott. A két Ferraris hamar helyet cserélt, de később Alonso is megelőzte Massát. Fisichella Ferrarijával a negyedik helyen autózott. Schumacher kiesésével ez maradt a befutási sorrend, míg a további pontszerző helyekre Button, Raikkönnen, Trulli, Ralf Schumacher és Heifeld érkezett.

A pilóták idei versenyében a harmadik helyen Massa, a negyediken Fisichella áll. Mindössze egy pont a különbség kettejük közt, így a sorrend Interlagosban még megváltozhat. A konstruktőrök versenyében a Renault kilenc ponttal vezet a Ferrari előtt, így a világbajnoki cím ott sem lefutott még. Két hét múlva nagy küzdelmet, érdekes versenyt láthatunk Dél-Amerikából.

Szóljon hozzá!