ZETApress

hírportál

Margitszigeti évadnyitó

Evezős idénynyitóBár a hosszú távú, hat kilométeres bajnokságot már szinte el is felejtették legjobb evezőseink ? akik a hét végén a Velencei-tavon válogató jellegű tájékoztató erőpróba előtt állnak ? a szezon hivatalos megnyitására egészen április 26-ig kell várniuk az evezés szerelmeseinek. Igaz, ekkor nem mindennapos program vár az érdeklődőkre a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó Sportnapon.

Az évadnyitó eseményeit idén a korábbi egy helyett először két nap alatt, április 26-27-én, szombat-vasárnap bonyolítják le. Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője Máté Ibolyától, a jelentősen kibővülő programajánlat főszervezőjétől, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) elnökségi tagjától kért helyzetjelentést. ? A korábbi években legalább négy alkalommal már részem volt az előkészületek teendőiben, így némi előtanulmányokat követően esett rám ez alkalommal a főszervezői megbízatás ? árulta el Ibolya, aki elsősorban fia, a válogatott kerettag Csepregi Gábor révén kötődik a sportághoz. ? A legfontosabb változás az, hogy a korábbi, egynapos lebonyolítás forgatókönyve nem bírt volna el további bővítést, így a megszokott vasárnapi nap helyett mostantól szombat-vasárnapra esik majd a szezonnyitó.

? Mi adja elsősorban ezt a plusz mennyiséget? ? kérdezte tudósítónk, melyre a főszervező-asszony válasza és a jövő hétvégi Évadnyitó és Sportnap további programja idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!