ZETApress

hírportál

Dacolunk a mínuszokkal

Evezősök az ÉlményfürdőbenRepkedő mínuszok ide, befagyott tavak oda, február 8-án szombaton az Aquaworld Budapest Élményfürdőben megrendezi első idei hivatalos versenyét az MKKSZ. A Kajak-ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupán több olimpia-, és világbajnok is ?vízre száll?, köztük Dombi Rudolf, Vad Ninetta, Beé István, valamint rengeteg jól felkészült sárkányhajó-csapat is.

A válogatott kerettagok számára Storcz Botond felnőtt vezetőedző a héten erőfelmérőt tartott, a programban úszás, futás és kondi gyakorlatok szerepeltek. Az elmúlt hónapokban amúgy is erről szólt a sportolók élete, a téli alapozás végéhez közeledve azonban jó megtörni a felkészülés monoton rutinját. ? Jót fog tenni az új inger, hogy egy kiváló hangulatú eseményen, nézők előtt ergométerezhetünk ? mondja Vad Ninetta, világbajnok kajakos. ? Nem szoktam ergométeren készülni, pont ezért kíváncsi vagyok rá, hogy mire vagyok képes a padon, ráadásul ilyenkor már annyira hiányzik az evezés, hogy ezt a lehetőséget is kihasználom.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség két éve szervezte meg az első ergométeres- és medencés sárkányhajó kupát az Élményfürdőben, két sikeres verseny után pedig már a sportolók és az Aquaworld közönsége is várja az idei rendezvényt. ? Nagy öröm számunkra, hogy immár 3. alkalommal adhatunk otthont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett eseménynek. Az Aquaworld Budapest Élményfürdő 2008-as nyitása óta egyébként is szívesen fogadja és szervezi a legkülönfélébb sporteseményeket ? mondja Juhász Szabolcs, az élményfürdő igazgatója. ? Vendégeink még nagyobb számban látogatják a fürdőt olyan napokon, amelyeken sportolókkal, netán olimpikonokkal is van alkalmuk találkozni, esetleg az adott sportban ki is próbálhatják magukat. Ezen a napon mindkettőre lesz lehetősége a fürdőzőknek.

2012-ben 1443 fő, 2013-ban pedig 1998 fő fizetővendége volt az élményfürdőnek a verseny napján, vagyis az első rendezvényhez képest a másodikon már 25%-kal többen izgulták végig a kivetítőn végigkövethető ergométeres futamokat, valamint a parázs hangulatú medencés-sárkányhajó csatákat ? tudatta Balogh Péter Dávid.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sárkányok az élményfürdőben | ZETApress

Szóljon hozzá!