ZETApress

hírportál

Marad a birkózás!

BirkózókJacques Rogge, NOB-elnöke, a NOB Buenos Aires-i ülésén vasárnap kora este bejelentette: a birkózás marad az olimpia programjában 2020-ban is. A szavazás alkalmával a birkózás 49, a baseball/softballt 24, a fallabda 22 voksot kapott, így a tradicionális sportág döntő fölénnyel maradhat az ötkarikás játékok műsorán.

A 25 sportág, mely már korábban biztos volt: atlétika, evezés, tollaslabda, kosárlabda, ökölvívás, kajak-kenu, kerékpár, lovassport, vívás, labdarúgás, torna, súlyemelés, kézilabda, gyeplabda, cselgáncs, vizes sportágak, öttusa, taekwondo, tenisz, asztalitenisz, sportlövészet, íjászat, triatlon, vitorlázás és röplabda. Buenos Airesben a NOB szavazásának eredményeként 26. sportág a birkózás ? tudatta a MOB Sajtóiroda.

Nagy érdeklődés kíséri a 125. NOB-ülést. Szinte minden nemzeti olimpiai bizottság képviselői ? köztük elnökök, főtitkárok, nemzetközi szervezetek vezetői ? jelen vannak, akár 2-3 fős delegációt alkotva. Borkai Zsolt MOB-elnökkel közösen, többekkel beszélgettünk az elmúlt napokban, benne volt a levegőben, hogy marad a birkózás az olimpia műsorán. Beszélgettünk a japánokkal is, ők például Ázsia-szerte lobbiztak a sportágért. Jó barátom a háromszoros olimpiai bajnok orosz birkózó, Alekszandr Karelin, aki ugyan Törökországot, Isztambult tartotta befutónak 2020-ra, de a birkózás győzelmében biztos volt. Érdekes momentuma volt a szombat estének, amikor elindultunk haza a szállodánkba Borkai elnök úrral, egy időben érkeztünk egy taxihoz két japánnal, végül együtt ültünk be, és meghívtuk a győzteseket, mi fizettük a számlát ? tájékoztatott Buenos Airesből Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Módos Péter, London olimpiai bronzérmese, aki szeptember 20-án lép szőnyegre a budapesti vb-n: ? Budapesten, a vb előtti pihenőnapon, szűk családi körben voltam vasárnap késő délután, amikor egy újságíró felhívott és elmondta a jó hírt. Hála Istennek, győzött az igazság! Az olimpiai eszme csorbult volna, ha nem marad a programban a sportág. Olyan lenne, mintha egy autóból kiszednék a motort. Nem is értem, hogyan fordulhatott ez meg néhányak fejében…

Lőrincz Tamás, London ezüstérmese, aki szeptember 22-én fog mérkőzni. ? Épp a szüleimnél voltam, egy közösségi oldalt lapozgattam. A döntés után nem sokkal már olvastam a bejegyzést. Bíztam a birkózás műsorban maradásában, nem tudtam elképzelni, hogy ne így legyen. Ilyen összefogás után, amit az elmúlt hónapokban a nemzetek, földrészek mutattak, nem is lehetett volna másképp! Ott a helyünk az olimpián, mindig is ott volt, és ott leszünk, most már tudjuk, Tokióban is!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Birkózóünnep Budapesten | ZETApress

Szóljon hozzá!