ZETApress

hírportál

Taekwondo Budán

Taekwondo BudapetenBudapesten lép fel a taekwondo Cirque du Soleil-je ? tudtuk meg délelőtt a Magyar Taekwondo Szövetség és a Koreai Kulturális Központ közös sajtótájékoztatóján, a Csörsz utca 49-51-ben. Világ körüli turnéjának európai szakaszán megérkezett Budapestre a koreai TAL produkció, mely 2010-ben történt létrehozása óta 30 országban fordult meg.

A Korea tradicionális értékeit és kultúráját bemutató művészek egyetlen este lépnek a magyar közönség elé: szeptember 6-án, pénteken 19 órakor, a budapesti Kongresszusi Központban mutatják be azt a másfél órás extrém taekwondo show-t, mely a a sporton kívül a zenére, elsősorban a dobra, a hagyományos táncra és a világhírű B-Boys révén a breakre épül. A 30 tagú társulat átlagéletkora 25 év ? jelentette be a sajtótájékoztatón Kim Hyung Bok igazgató, ahol a Kanadát, USA-t, Mexikót, Fülöp-szigeteket, Belgiumot, Törökországot, Japánt, Indonéziát, Kínát érintő, fél éves World Tour produkció egyetlen budapesti előadásának leglátványosabb jeleneteiből részleteket mutattak be a koreai sportolók és művészek.

Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke hozzá tette azt is, hogy a világban óriási sikerrel turnézik a csoport, melyről szólva nem túlzóak azok a sajtóban megjelent vélemények, miszerint a taekwondoban ők ugyanazok, mint akik a mai cirkusz világában a Cirque du Soleil művészei, az utolérhetetlenek. A páratlan technikai tudásukat különleges módon emelik ki a fény és hanghatások, a pirotechnika. Felléptük alatt örömtáncukat járják a színpadon a látványelemek, de nem öncélúan, sokkal inkább a darab értékeinek kidomborításával.

Szóljon hozzá!