ZETApress

hírportál

OTP az EYOF-ért

OTP BankAz OTP lett a MOB új gyémánt fokozatú támogatója ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, a Nádor utcai OTP Székházban. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a szerződés szerint a pénzintézet 2016 végéig összesen 130 millió forintos támogatást biztosít a magyar olimpiai mozgalom számára.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke, az 1988-as Szöuli Nyári Olimpia tornászbajnoka a megállapodás létrejöttét jelentős pillanatnak nevezte a MOB életében. ? Úgy döntöttünk, hogy más alapokra helyezzük a MOB jövőjét, hiszen a jelentős állami támogatások mellett szükség van olyan támogatókra is, amelyek által versenyzőink még eredményesebbek tudnak lenni a világversenyeken és az olimpiákon ? jegyezte meg az elnök, majd hozzátette, hogy a kapcsolat nem kizárólag üzleti alapon jött létre, a bank ezentúl a kommunikációban használhatja a MOB olyan szimbólumait is, amelyek egyébként védettek, s a sikeres magyar sportolók is megjelennek majd a bank rendezvényein.

Az összeg a MOB célkitűzéseinek elérését, valamint a magyar csapat minőségi felkészülését hivatott szolgálni a jövő évi szocsi téli, a 2016-os riói nyári játékokra, a 2014-es nyári és a 2016-os téli ifjúsági olimpiára, valamint az EYOF-ra, a 2015-ös nyári és téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra. Csányi Sándor MLSZ-elnök megjegyezte, hogy a megállapodással egy nagyon hosszú kapcsolat éled újjá a felek között. A szerződéssel az OTP a MOB kizárólagos bankja lett, s ezentúl az állami támogatások is a pénzintézeten keresztül jutnak el az olimpiai bizottsághoz.

Az elnök-vezérigazgató arról is beszélt, hogy a jövőben szeretnék még tovább növelni a sport, valamint a kultúra támogatására fordított összeget. Az OTP egy olyan speciális, úgynevezett co-branded hitelkártya kifejlesztését tervezi, amelynél a vásárlások után visszatérítés jár, s a bank ezekből az összegekből szintén a magyar sportot támogatná. Ha ebből a forrásból évi 15 millió ? vagyis négy év alatt hatvanmillió forint ? plusztámogatás összejönne, akkor az OTP a MOB platina-fokozatú támogatójává lépne elő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Állami edzők százezrekért | ZETApress

Szóljon hozzá!