ZETApress

hírportál

Ricsi bukása

Talma RicsivelBódis Ricsinek idő előtt, a 2. helyről ért véget a verseny Németországban, a European Junior Cup Nürburgring-i futamán ? tudatta a Spárta Motorsport. Ricskó és szerelője a szokásos pályabejárással kezdtek csütörtökön, mert a fiatal magyar még sosem versenyzett korábban a Nürburgring-i pályán.

Az előzetesen begyűjtött információk alapján Ricskó elmondta, hogy bár elsőre lassúnak tűnhet a pálya, de mégis teli van nagyon gyors kanyarokkal és oda kell majd figyelnie a szintkülönbségekre is, amik még érdekesebbé teszik a pálya vonalvezetését. A pénteki szabadedzésen a 18. helyen zárt. Szombaton több beállításon is változtattak és megérkezett a helyszínre mentora, Talmácsi Gábor is, akivel alaposan átbeszélték az addigi tapasztalatokat. Mindezeknek meg is lett az eredménye, hiszen a 8. rajtkockát sikerült megszerezni az ifjú titánnak az időmérőn.

A Superbike kategória első versenyén történtek miatt csúszott az EJC futamának kezdési ideje. 14:35 óra helyett 16:35 órakor rajtolt Ricsiék 8 körös versenye. Talmácsi mentoráltja nem veszített pozíciót a startnál és magabiztosan tartotta a lépést az előtte haladókkal. Aztán a versenytáv felénél érezhetően rákapcsolt. Olyannyira, hogy először megfutotta a verseny leggyorsabb körét, majd az utolsó körben már a 2. helyen száguldott, amikor az egyik spanyol vetélytársa hibázott és nemcsak az ő számára ért véget a verseny, hanem magával rántotta Ricsit is, aki ezáltal nem tudta tovább gyarapítani pontjait.

A verseny első felében kicsit beragadtam a második bolyba, de az utolsó előtti körben sikerült felzárkóznom az élmezőnyre. Éreztem, hogy meglehet egy újabb dobogó, de az utolsó körben belém akadt egy versenyző és magával rántott a sóderágyba. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a dolog, és kicsit bosszús vagyok, mert nem az én hibám miatt kényszerültem kiszállni a versenyből. Némi vigasz számomra, hogy az én nevemhez fűződik a verseny leggyorsabb köre, ami jelzi, hogy jó formában voltam ezen a hétvégén is. Próbálok nem bánkódni és készülök a következő versenyre, ahová ismét úgy fogok érkezni majd, hogy szeretnék dobogóra állni! ? mondta Bódis Richárd.

Mint Ricsi mentora, maximálisan elégedett vagyok, hisz Ricsi ma megint csodát művelt. Már a második helyen motorozott, amikor kívülről beleakadt egy másik versenyző és Fernandez hibája végzetesnek bizonyult mindkettőjük számára. Ricsi szemszögéből védhetetlen volt a helyzet. Az ilyen esetek benne vannak ebben a sportban, de megyünk tovább előre ? tette hozzá Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!