ZETApress

hírportál

Fogathajtók Zánkán

FogathajtásKét hét múlva kerül sor Kecskeméten a XIII. Kettes-fogathajtó Világbajnokságra. A szerda esti megnyitón Varga Zoltán sportminiszter és Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei közgyűlési elnök, míg a vasárnapi záróünnepségen Gráf József agrárminiszter és Zombor Gábor kecskeméti polgármester ül a díszpáholyban ? tudtuk meg a tegnap délelőtti zánkai sajtótájékoztatón.

Eddig 23 nemzet 72 fogata nevezett, de még várnak újabbakat. Hazánkat kilenc fogathajtó ? Farkas László, Galambos Nándor, ifj. Juhász László, Láng Zoltán, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Ling Attila, Selyben Zsolt, Varga Péter, Kovács Csaba, Lantos Gábor és Szécsi Sándor ? képviselheti, közülük az utolsó három egyelőre tartalék. Kéthetes edzőtáborozásuk a zánkai Gyermekvárosban a jövő hét végéig tart.

Az egyéni megméretés mellett a csapatot is értékelik, három tagját jövő péntekig kell megnevezni. Finta Gábor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivár, bár a nevek bizonyára a fejében vannak. Úgy tippelünk, hogy az összesen 13-szoros világbajnok Lázár-fivérek mellett ifj. Juhász László, vagy Ling Attila lesz a harmadik, akik a Lázár és Fiai Kft. versenyzői.

A szerdai megnyitót követően csütörtökön-pénteken a díjhajtásra, szombaton a maratonhajtásra, vasárnap pedig az akadályhajtásra kerül sor. Az első és utolsó számot a kecskeméti stadionban, míg a szombati maratont ennek közelében, de a nézők által jól követhető terepen rendezik. Mindhárom versenyszám végén eredményt hirdetnek, s a szombati díjakat Schmitt Pál, a MOB elnöke adja majd át. További részletek a verseny honlapján olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mercedesek az első sorban | ZETApress

Szóljon hozzá!