ZETApress

hírportál

Karatékák Budaörsön

Karate Eb 2013.Hazai pályán bizonyíthatnak újra a felnőtt Karate EB bronzérmesei a VI. Egyetemi Karate EB-n! Magyarország ad otthont a VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokságnak július 19-e, péntek és 21-e, vasárnap között a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésben.

Metzger Szandra kétszeres Európa-bajnok bronzérmesünkkel és Lassinglaitner Fruzsina háromszoros Európa-bajnok bronzérmesünkkel soraiban készül a magyar csapat a megmérettetésre ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, a Nemzei Közszolgálati Egyetemen. Hazánk már évtizedek óta sikeresen rendez egyetemi világbajnokságokat, de ez az első alkalom, hogy Európa legjobb egyetemi hallgatóit látjuk vendégül. Rekordszámú, 113 egyetem nevezése érkezett be 25 országból a megmérettetésre.

A rendezők látványos nyitóünnepséggel várják a szurkolókat. A magyar csapatban a felnőtt bronzérmes Metzger Szandra (BGF) és Lassinglaitner Fruzsina (NYME) mellett számos fiatal tehetség mutatkozik be az eseményen, többek között: Molnár Réka (NKE)- egyetemi világbajnok bronzérmes, Krassóváry Kitty (SE) ? egyetemi világbajnok ezüstérmes, Tadissi Martiul (NKE) Junior és U21 Európa-bajnok, vagy Kőhegyi Zoltán (SZIE) junior VB bronzérmes sportolóink.

Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára. Az Eb egyetemi védnökei: Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Patyi András, az NKE rektora és Dr. Péceli Gábor, a BMGE rektora. A Magyar Olimpiai Biztosságot Leyrer Richárd, a MOB Nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat elnöke képviseli. Az eseményre hazánkba látogat Alberto Gualtieri az EUSA (Europen University Sports Association) tiszteletbeli elnöke.

Az erős mezőnyben a felnőtt Karate EB-hez hasonlóan jó szereplésre, magyar érmekre számíthatunk. Július 19-én 16 órakor az ünnepélyes nyitóünnepségen fellép a Rippel Brothers, az ELTE-BEAC Európa-bajnok ezüstérmes cheerleader csapata és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kórusa, melyre szeretettel várják a szervezők a szurkolókat. A program látogatása ingyenes. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak! További részletek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Aranyos Martial | ZETApress

Szóljon hozzá!