ZETApress

hírportál

Aranyos Martial

aranyMartialEgy magyar arany- és egy bronzérem született a VI. Karate Egyetemi Eb első napján. Kitűnően kezdett a magyar csapat Budaörsön. Tadissi Martial, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatója aranyérmet szerzett -67 kg-os súlycsoportban a Salzburgi Egyetem hallgatója, Stefan Pokornyval szemben ? tudtuk meg Török Olivértől.

Molnár Réka ? szintén az NKE hallgatója ? bronzéremmel zárta a napot -50 kg-os súlycsoportban. Mint szerda délután megírtuk, péntektől vasárnapig zajlik a VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokság a budaörsi sportcentrumban. Hazánk első alkalommal rendez egyetemi Európa-bajnokságot, melyen huszonhat országból rekordszámú, százharminc egyetem hallgatója méri össze tudását.

bronzRéka MartiallalAz esemény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Kiss Norbert, az EMMI ifjúságért és sportért felelős helyettes államtitkára, Alberto Gualtieri, az Európai Egyetemi Sportszövetség tiszteletbeli elnöke, Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke.

A nyitóceremónia keretében köszöntötték az kazanyi Universiadéról aranyéremmel hazatérő vízilabda válogatott kapitányát, Vincze Balázst. A megnyitón részt vett Dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, Universiade csapatvezető. Az első nap nyolc aranyérem került kiosztásra, a küzdelmek ma és holnap folytatódnak.

Szóljon hozzá!