ZETApress

hírportál

Emese is bronzot nyert

Szász Emese vívónőBronzérmes lett Szász Emese a MOL Vívó Világbajnokságon. Csütörtökön a párbajtőrözők versenyeit rendezték a SYMA Csarnokban, a magyarok közül Szász Emese ? ahogy szűk két hónapja Zágrábban ? most is a harmadik helyen végzett, miközben a legjobban az észtek örülhettek. Szász Emese magabiztosan jutott el az elődöntőig, ahol a későbbi győztes Julia Beljajeva 14:13-ra legyőzte.

Révész Julianna nem került be a nyolcaddöntőbe, a 22. helyen végzett. Férfi párbajtőrben is észt siker született, Nikolai Novosjolov nyert. A 2010-ben is vb-győztes a fináléig menetelő Ruben Limardo Gascon ellen váratlanul lehengerlő, 15:7-es sikert aratott. A dél-amerikai korábban Boczkó Gábor ellen nyert. A Honvéd vívója az ötödik helyen végzett, a nyolcaddöntőben Rédli Andrást (13.) búcsúztatta. Imre Géza a 30. Szényi Péter a 38. helyen zárt.

A kerekesszékeseknél ? szintén párbajtőrben ? az A kategóriában Krajnyák Zsuzsanna nem jutott be az elődöntőbe, a hatodik helyet szerezte meg. Juhász Veronika a 13., Jurák Veronika a 25. lett. A B kategóriában Dani Gyöngyi a kilencedik helyen végzett. A férfiaknál az A-kategóriában Juhász Tamás a 11. Mató Gyula a 20. Döme István a 26. helyen végzett.

Szóljon hozzá!