ZETApress

hírportál

Elnöki vizit Újvárosban

Duatlon váltóAz európai elnök is Tiszaújvárosba érkezik. Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) olasz elnöke is megtiszteli jelenlétével a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében Tiszaújvárosban megrendezendő hétvégi nemzetközi versenyeket.

A 15. TVK Triatlon Nagyhét szerdai Gold Way Napján a duatlon váltókon volt a sor. Az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló próbatételre három tagú csapatok jelentkezését várták. Az összesen 130 egység tagjai a hétvégi világkupa selejtezőjének futópályáján és a vk régi bringakörén hagyhatták maguk mögött az előírt távokat. Nem volt rest rajthoz állni ezen az estén sem Lehmann Tibor, a kilencnapos eseménysorozat főrendezője, a TVK-Mali Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, akire ezúttal a kerékpározást bízták családtagjai. A nap névadója, a Gold Way alaposan ?odatette? magát, hiszen négy, vegyes felkészültségű, de annál lelkesebb és harcosabb váltót is csatasorba szólított. A ?mezőny? már most nemzetközinek bizonyult, mert a városban tartózkodó külföldi sportolók, edzők közül is jó néhányan csatlakoztak a tartósan kiváló hangulatú megmozduláshoz. Ami a kultúrát illeti, a hagyományos Tánc-est és Détár Enikő fellépése után Csobot Adél, majd a Fábián Juli & Zoohacker formáció következett.

Csúcs ennyi nemzet!

Márkus Gergely versenyigazgató, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója elmondta: nagy megtiszteltetésként könyvelik el, hogy ellátogat a hétvégi versenyekre az Európai Triatlon Szövetség (ETU) olasz elnöke, Renato Bertrandi úr is. A hétvégi 17. TVK ITU Triatlon Világkupára 39 nemzet sportolói neveztek, melyre eddig még nem volt példa Tiszaújvárosban. Az eddigi résztvevő országok sorához újonnan csatlakozott Norvégia és Puerto Rico. A szerdai napon ?csekkolt be? a franciák korábbi kétszeres Európa-bajnoka, Frederic Belaubre, akinek a szervezők tudomása szerint ez lesz élete utolsó profi triatlonversenye. Szintén tegnap jött meg, szintén gall-földről Antony Pujades, a tavalyi Tiszaújvárosi vk ezüstérmese.

Óvodai eszközök bővítésére

A 15. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottsága (SZB) ebben az évben is gondot fordít a jótékonykodásra. Mint azt Bráz Györgytől, Tiszaújváros polgármesterétől, az SZB társelnökétől megtudtuk, a főtér közvetlen szomszédságában működő Játszópark napi 200 forintos belépőiből összegyűlt teljes bevételt idén is a városi intézmények kültéri óvodai eszközeinek bővítésére ajánlják fel, folytatva ezzel a tavalyi kezdeményezést. Mint ismeretes, 2012-ben, hasonló célra, egymillió 270 ezer forintot kaptak meg a helyi óvodák.

Dupla véradás

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a Triatlon Nagyhéten, augusztus 7-én és 8-án, szerdán és csütörtökön 14 és 19 óra között retró, sátras véradást szervezett a Polgármesteri Hivatal parkolójában. Minden véradót sörrel és zsíros kenyérrel látnak vendégül. A rendezvényt helyi vállalkozások is támogatják. Csütörtökön 19 órakor a két nap alatt véradásra jelentkezettek részére tombolasorsolást rendeznek. A véradások ideje alatt önkéntesek segítségével baba játszóházat tartanak, a véradók gyermekeinek arcfestéssel kedveskednek. A sátraknál totó kitöltésére, az újraélesztés gyakorlására is lehetőséget kínálnak.

Csütörtöki kínálat

Tiszaújváros Napján, azaz 8-án, csütörtökön a 15 órakor kezdődő sakk snellverseny jelenti a nyitóprogramot. A sportág iránt érdeklődők a Polgármesteri Hivatal bejárata előtt jelentkezhetnek. A Dísztó körül kialakított mini-arénában 16:30-kor kezdődik az extrém sportverseny, melyre héttagú csapatok nevezhetnek. A zenei kínálatban először a Kávészünet, majd Heincz Gábor Biga, végül pedig a legendás Karthagó koncertje szerepel. További részletek idekattintva láthatók a honlapjukon.

Szóljon hozzá!