ZETApress

hírportál

Bringások Újvárosban

Öt percnél is tovább tartott a bringás-rajt Tiszaújvárosban. Miközben 1612-en pattantak kerékpárjuk nyergébe a 15. TVK Triatlon Nagyhét negyedik (keddi) napján, egyre több, a hétvégi 17. TVK ITU Triatlon Világkupán induló sztár-versenyző foglalja el szálláshelyét Tiszaújvárosban.

A keddi, MB Barter & Trading SA. Nap délutánján előbb az ovisok és kisiskolások számára megrendezett 250 méteres külön-futam kínálta a sorsjegy gyűjtési lehetőséget, majd pár perc elteltével lódulhattak neki a nagyobbak és egészen nagyok, hogy maguk mögött hagyják az 5 km-t a világkupa régi pályáján. Nem akármilyen látványt jelentett, amikor az indulók öt percnél is tovább gurultak át a start-kapu alatt.

Két gyermekével együtt ott tekert a mezőnyben Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a szervező bizottság önkormányzati összekötője is. Svájcból látogatott el az eseményre Thomas Endres, a nap névadó szponzorának, az MB Barter & Trading SA.-nak az ügyvezető igazgatója, de ott volt Dr. Kucsma János, a cég tiszaújvárosi leányvállalatának a vezetője is.

Újabb sztárok a városban

Közben újabb sztárversenyzők foglalták el ezen a napon tiszaújvárosi szálláshelyüket. A többszörös világkupa-futam győztes, Ázsia-bajnok, duatlonban a múlt hétvégén Világjátékok-győztes japán Ai Ueda, az orosz Alexander Brukhankov, sokszoros vb és vk-dobogós (2009-ben 2. lett Tiszaújvárosban), a londoni olimpia 7. helyezettje, a dél-afrikai Wian Sullwald, 2012 junior világbajnoka, és a brit Marck Buckhingham, a 2013-as Palamos világkupa győztese is kedden érkezett meg a városba.

Duatlonnal folytatják

Szerdán délután 18 órától a duatlon-váltókon a sor, hogy két futás között egy kerékpározással újabb sorsjegyeket gyűjtsenek be. A kulturális programban a Zacc Trió, a Tánc-est, Détár Enikő, Csobot Adél, valamint Fábián Juli & Zoohacker zenekar közül lehet majd választani. További részletek idekattintva találhatók a honlapjukon.

Szóljon hozzá!