ZETApress

hírportál

Esélyünk az Universiádén

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munkájukért hat hallgatót ismertek el, további öt Aranyplakettet, valamint két Életműdíjat osztottak ki ma délelőtt az MEFS Közgyűlésén, a Magyar Sport Házában. A Közgyűlés a Magyar Himnusszal kezdődött és a nemzetközi egyetemi sport himnuszával, a Gaudeamus-szal zárult.

Dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője, Dr. Fazekas Attila, az EMMI főosztályvezető-helyettese, Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Vocskó György, testnevelő tanár Aranyplakettet, míg Kissné Ferencz Éva, a Szent György SE elnöke és Dr. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem tanára Életműdíjat kapott.

Az elismeréseket Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, Kovács Antal, a MEFS elnökségi tagja, olimpiai bajnok cselgáncsozó és Simon Gábor, a MEFS elnökségi tagja adta át. A közgyűlésen részt vett Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is. A kitüntetések mellett a közgyűlésen a Felügyelő Bizottság jelentést adott a 2012. évről és beszámoltak a 2013. évi pénzügyi tervről és programról is.

Az idei kazanyi Universiádéval kapcsolatban elhangzott, hogy június 6-án, a nevezési határidő végén válik véglegessé az Oroszországba készülő Magyar Egyetemi Csapat létszáma. A július 6-17-e között megrendezendő Universiádén 351 bajnokot avatnak. A Magyar Csapat éremesélyekkel indul a XXVII. Nyári Universiádéra. A Magyar Universiade Csapat ünnepélyes eskütételre várhatóan június 28-án, pénteken kerül sor.

Kitüntetések, elismerések

Immár hagyomány, hogy évek óta, hogy a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) kiosztja a MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok) intézményi pontverseny díjait, serlegeit. A Hajós Alfréd Terv részeként, a jövő tanévtől kezdődően sor kerülhet a legsportosabb egyetem elismerés kritériumainak kidolgozására, melynek célja, hogy felváltsa a jelenlegi pontversenyt. Az új rendszer majd a teljes egyetemi sportéletet veszi figyelembe. A 2011/2012-es tanév MEFOB intézményi pontverseny 3. helyezettje (30 MEFOB alapján) a Pécsi Tudományegyetem, 2. helyezett a BME, az 1. helyen a Semmelweis Egyetem végzett.

MEFS Hallgatói Díjban részesült Pöszmet Tibor, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatója; Pogátsa Zsuzsanna, az ELTE pszichológia és testnevelés szakos hallgatója; Hurtik Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem Szombathelyi Központjának rekreáció szakos hallgatója; Somogyi Ádám, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikai szakos hallgatója; Farkas Patrik, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzős energetikai mérnök, a vezetés és szervezés mesterképzéses hallgatója; valamint Molnár Eszter, a Miskolci Egyetem hallgatója.

Szóljon hozzá!