ZETApress

hírportál

Bronz-szombat a Jégpalotában

Sporttörténelmi siker: öt érem a Karate Eb-n. A magyar karate történetében egyedülálló nap a szombati, hiszen összességében öt magyar bronzérem született a Káposztásmegyeri Jégpalotában a budapesti, 48. Felnőtt Karate Európa-bajnokságon ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az Eb-ok történtében soha ilyen eredményesen nem szerepelt a magyar válogatott. A délelőtti négy harmadik helyet követően a délutáni programban a női csapatunk (Metzger Szandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett) küzdelemben ért el újabb érmes helyezést. A kategória helyosztóján a magyar válogatott Németország ellen lépett tatamira. A Káposztásmegyeri Jégpalota telt házas közönsége visszaadhatatlan atmoszférát varázsolt a stadionba. Részben ennek is volt köszönhető, hogy Metzger Szandra eksztázisban küzdve, két sikeres földre vitelt is ponttal fejezett be, és 6:0-ra verte a németek első versenyzőjét.

A folytatásban Bartha Nikola taktikusan őrizte ezt az előnyt, sőt, mérkőzése vége felé egyszer megelőzte riválisa támadását, és az érte kapott ponttal 1:0-ra hozta a második küzdelmet. Az újabb győzelem pedig azt jelentette, hogy a csapat harmadik tagjának, Lassingleitner Fruzsinának már nem is kellett küzdenie, hanem csak csapattársai nyakába ugorva együtt ünnepelni velük a sikert. Korábban Magyarország csupán egyszer tudott csapat Eb-érmet nyerni, akkor is női küzdelemben sikerült ez a bravúr.

Metzger Szandra: Hamar ráéreztem a nyerő taktikára. Mivel ellenfele kisebb volt, így sikerült többször is a földre vinnem, és ebből két hárompontos akciót tudtam csinálni. A szurkolóink által teremtett hangulat leírhatatlan volt. Ahogy a meccs előtt vonultunk a küzdőtérhez, még erősebbnek, még jobbnak éreztem magam tőle.

Bartha Nikola: Miután Szandi nagy különbséggel nyerte meg a maga meccsét, próbáltam biztosra menni. De aztán volt egy alkalom, amit kihasználtam, az utolsó másodpercek pedig rettenetesen lassan teltek el. A közönségnek azt szeretném üzenni, hogy nélkülük nem sikerült volna így az Eb!

Lassingleitner Fruzsina: Bánom is, meg nem is, hogy nem kerültem sorra, mert ebben a közegben én is szívesen megmutattam volna, hogy mit tudok. De most a lányoktól visszakaptam azt, hogy a selejtezők során harmadik emberként mindig rajtam múlt az adott meccs. Köszönöm nekik ezt az ajándékot!

Juhász Nikolett: Bár én nem kerültem sorra, de nagyon izgultam a csapat sikeréért. Sőt, kívülről talán még idegesebb voltam, mintha én is ott küzdöttem volna velük.

Ruzsinszky György, a válogatott edzője: Reméltük ezt a sikert, belül éreztük is, hogy meglehet. Ilyen komoly felkészülést még soha nem csináltunk, mint az elmúlt hónapokban. És hiszek benne, hogy a következő években még ennél is tudunk majd jobbak lenni!

Eredmények: Női csapat küzdelem, a harmadik helyért: Magyarország ? Németország 2:0. A magyar válogatott a várt hat éremből öt bronzzal fejezte be a vasárnap három kategória helyosztóival záruló Eb-t. Metzger Szandra és Bartha Nikola duplázott, hiszen a csapatbronz mellett ők egyéniben is dobogóra állhattak. Rajtuk kívül a válogatott két legrutinosabb versenyzője, S. Kovács Ádám, Tóth Beatrix nyakába akasztottak érmet.

Szóljon hozzá!