ZETApress

hírportál

Elnöki látogatás a sportállamtitkárnál

Antonio EspinosDr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára hivatalában fogadta Antonio Espinost, a Karate Világszövetség és az Európai Karate Szövetség elnökét. A megbeszélésen jelen volt Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke is ? tudatták sajtósaik.

Szó volt a hétvégén, Budapesten megrendezendő 48. Felnőtt Karate Európa-bajnokság jelentőségéről, szervezési feladatairól, illetve a karate olimpiai programba történő felvételének esélyeiről. A sportért felelős államtitkár a megbeszélésen kiemelte, hogy a Káposztásmegyeri Jégpalotában sorra kerülő négynapos versenyre rekordszámú, 45 országból 700 versenyző adta le nevezését.

Simicskó István rendkívül fontosnak tartotta, hogy ebben az évben számos rangos nemzetközi versenynek ad otthont a főváros, ami azt mutatja, hogy a Kormány kiemelt ágazatként kezeli a sportot. Az Európa-bajnoksággal kapcsolatosan az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a szervezés a megszokott magas színvonalon zajlik, a 22 magyar karatéka pedig érmeket és sok-sok örömöt szerez a magyar szurkolóknak.

A megbeszélésen Antonio Espinos tájékoztatást adott a karaténak az olimpiai programba történő felvételével kapcsolatos aktualitásokról. Mint elmondta, a világszínvonalú budapesti rendezés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának május végén, Szentpéterváron tartandó ülésén javaslat szülessen a sportág ötkarikás programba történő felvételéről. Simicskó István ezzel kapcsolatosan kijelentette: Magyarország a birkózás megtartása mellett támogatja a karate felvételét az olimpia programjába.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sikereink a Karate Eb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!