ZETApress

hírportál

Vakfoci a MOM-ban

VakfociA Vakfoci válogatott ellen játszik labdarúgó mérkőzést öt ismert ember bekötött szemmel ma délben a Csörsz utcai MOM Sport Uszoda és Sportközpontban. A sztárcsapatot Walkó Csaba, a Compact Disco énekese, Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs színművészek, valamint Vincze Ottó és Hajdú Attila egykori válogatott labdarúgók alkották.

Az esemény apropóját az adta, hogy a Magyar Optikus Ipartestület félmillió forintos támogatásáról biztosította a vakfoci csapatot működtető Látássérültek Szabadidős Sportegyesületet. Erről a meccs előtt sajtótájékoztatón számolt be Raák Benedek, a Magyar Optikus Ipartestület elnöke és Gombás Judit, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének elnöke. Megtudtuk, hogy a pénzből négycsapatos nemzetközi vakfoci tornát rendeznek, de csak a helyszín biztos, az időpontról és a külföldi résztvevőkről korai lenne még beszélni.

Buranits Ildikó, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont igazgatója még csak egy hónapja vezeti az intézményt, de már látta Debrecenben is játszani a vakokat. Szabó István, a LÁSS vakcsapat kapitánya elmondta, hogy eddig csak egymás ellen tudtak játszani, ezért is várja a nemzetközi megmérettetést. Szeretne a profi focisták ellen egy tisztességes döntetlent kiharcolni, s reméli, hogy legalább egy gólt rúgnak Hajdú Attilának.

Vincze Ottó, a sztárcsapat kapitánya ugyancsak tisztes helytállást remélt, hiszen csapata sosem játszott eddig ?vakon? míg ellenfeleik sokat gyakoroltak és összeszokottak. A mérkőzés az épület mögötti fedett műfüves pályán Váczi János XII. kerületi alpolgármester kezdőrúgása után kétszer öt percig tartott. Csak a négy-négy mezőnyjátékos szemén volt kötés, míg a kapusok látók voltak. Az oldalvonalak helyén palánk volt, s a visszapattanó labdát is meg lehetett játszani.

A kapusok igyekeztek a csapattársak lábára dobni a labdát, s a segítők a kapuk mögött, s a félpályánál is folyton kiabáltak, s mondták, hogy épp merre kell rúgni a labdák. A segítség a vakoknak jött jobban, a sztárok alig-alig találkoztak a labdával, s Hajdú Attila sokszor védett remek reflex-szel. Az első félidőt sikerült megúsznia gól nélkül, a második félidő végén viszont már a szerencse sem segített, s a Vakcsapat 1:0-ra nyerte a találkozót.

Szóljon hozzá!