ZETApress

hírportál

Új főszponzor a Fradinál

VízilabdákA legsikeresebb olimpiai csapatsportágban, a vízilabdában alaposan megváltoztak a hazai erőviszonyok. Két éve megszűnt a legtöbb bajnokságot nyert Újpest. Az örök rangsor második helyezettje, a korábban négyszer KEK-et nyert FTC pedig anyagi gondokkal küzdve, a 13. azaz az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Az eddig lejátszott 22 mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg, egyszer végzett döntetlenre. A legutóbbi fordulóban javuló játékot mutatott az együttes, ám így is alulmaradt 11:9-re a BVSC-vel szemben. ? Sokan csak a táblázat alapján ítélnek meg bennünket és legyintenek egyet. Azt már jóval kevesebben tudják, hogy az elmúlt években felhalmozott több tízmilliós adósságállományt örököltük meg ? fakadt ki meglehetősen indulatosan Ambrus Tamás szakosztályelnök, aki a legendás olimpiai bajnok kapus Ambrus Miklós fia. ? Én például elég rendesen a zsebembe nyúltam, hogy egyáltalán életben maradjunk. Mi a TAO-ból befolyt pénzeket valóban az utánpótlás nevelésére fordítjuk. Nem véletlen, hogy bejutottunk a 21 éven aluliak számára kiírt Komjádi Kupa döntőjébe. Ifjúsági csapatunk a negyedik helyen áll a bajnokságban. A serdülők pedig pillanatnyilag harmadikok. Ezek az eredmények minősítik a szakmai munkánkat.

Varga Zsolt, Sydney olimpiai bajnoka januárban vette át a felnőtt csapat irányítását. ? Fiatal a csapatunk, többen egy-egy hétvégén valamely korosztályos bajnokságban is szerepelnek. Ezért hullámzó a teljesítményünk. A rájátszásban már mindenképpen szeretnénk előbbre lépni, a 9. hellyel lennék elégedett. A jövőre nézve biztatónak tartom, hogy 160 gyerek pólózik a Fradiban ? mondta az edző, aki egyben a zöld-fehérek utánpótlásának szakmai igazgatója is. Egyébként az egykor 8. embernek számító közönség is elfordult a vízilabdásoktól, szinte családi körben rendezik mérkőzéseiket. Katona Norbert szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy talán felcsillan a remény a nagy hagyományú pólócsapat előtt: reményeik szerint két hét múlva főszponzor érkezik a csapathoz, amelynek kilétét egyelőre titok övezi.

Szóljon hozzá!